Antena Meniu Search
x

Video Europa, sub semnul potopului. Vremea capricioasă a făcut prăpăd în cele mai cunoscute orașe din lume

Potop şi foc în Europa. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi în Spania, după ce trenul în care se aflau a fost înconjurat de flăcări. Garnitura traversa o zonă unde incendiile de vegetaţie au scăpat de sub control, pe fondul secetei. În Franţa şi Marea Britanie, furtunile le dau bătăi de cap localnicilor. În Paris, străzi şi staţii de metrou au ajuns sub ape, după ce într-o oră a plouat cât într-o lună, iar în Regat, milioane de oamenii au fost avertizaţi să fie pregătiţi să fugă din calea puhoaielor. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 17.08.2022, 23:52

Vezi și

Sunt imagini surprinse de călători, în momentul în care trenul lor este înconjurat de flăcări. Mecanicul a văzut că alimentat de vântul puternic, incendiul a ajus foarte aproape de calea ferată, așa că a vrut să schimbe sensul de mers. În acel moment, speriaţi că vor arde de vii, pasagerii s-au panicat și au spart geamurile, pentru a se salva.

Potopul s-a dezlănțuit în Europa

Numai că au sărit practic în foc. 20 de oameni au suferit arsuri şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Incidentul a avut loc în apropiere de Castellon, în nord estul ţării, unde incendiile de vegetaţie au scăpat de sub control. Pompierii fac eforturi supraomeneşti să stingă focul, însă vegetaţia foarte uscată şi vântul puternic le fac munca imposibilă.

Peste graniţă, în Franţa, după caniculă şi incendii a venit potopul. O ploaie violentă de vară a făcut prăpăd în Paris. Mai multe bulevarde celebre au ajuns sub ape şi mai multe staţii de metrou au fost închise, după ce apa s-a scurs pe scări și a inundat peroanele.

Pe acelaşi subiect

Potop şi de cealaltă parte a Canalului Mânecii. Străzi întregi s-au inundat şi au paralizat traficul. Britanicii s-au adaptat rapid. Mai mulţi domni au fost surprinşi în timp ce cărau în braţe femei, ca să le ferească de valurile care străbăteau aleile.

Astăzi, în sudul Angliei, a fost emis şi un cod portocaliu, iar meteorologii atrag atenţia că vremea capricioasă ar putea să pună în pericol vieţile oamenilor.

Peste 3 milioane de oamenii au fost deja sfătuiţi să îşi pregătească o valiză de urgenţă cu cele necesare, în caz că vor fi nevoiţi să fugă din calea puhoaielor.

În Grecia în schimb se întorc temperaturile de foc. Ministerul român de Externe îi avertizeaază pe cetăţenii români care se află sau care vor să meargă în vacanţă că ţara se află în următoarele zile sub avertizare meteo de caniculă pentru cu temperaturi ce pot atinge 42 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Europa, sub semnul potopului. Vremea capricioasă a făcut prăpăd în cele mai cunoscute orașe din lume