Meniu LIVE
Search
x

Continuă ploile torențiale și vijeliile. Trei sferturi din țară, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore

Administrația Națonală de Meteorologie a emis marți o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină pentru mare parte din țară. De miercuri, însă, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.

De Redactia Observator la 16.08.2022, 10:25

Avertizarea de instabilitate atmosferică este în vigoare marți, între orele 12.00 - 22.00.

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est.

Potrivit meteorologilor, ANM, de miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.

Prognoza meteo specială în Capitală

Disconfortul termic e în creştere în București. Administrația Națională de Meteorologie anunță în prognoza specială pentru Capitală maxime de 33 - 34 de grade pentru marți.

Prognoza specială a fost emisă pentru marți, intervalul 10.00 - 22.00.

Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33...34 de grade şi disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, cu perioade scurte în care vor fi posibile înnorări, averse şi descărcări electrice, îndeosebi spre seară. Vântul va sufla slab şi moderat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Continuă ploile torențiale și vijeliile. Trei sferturi din țară, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore