Antena Meniu Search
x

O femeie şi-a supus pisica unor operaţii estetice pentru că "era prea urâtă"

O femeie din estul Chinei a decis să îşi supună pisica chirurgei plastice pentru că nu îi plăcea forma ochilor ei. Gestul a fost însă aspru criticat pe reţelele sociale, numeroşi utilizatori considerând acţiunea un simplu abuz asupra felinei. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.02.2019, 16:08

O femeie din estul Chinei a decis să îşi supună pisica chirurgei plastice pentru că nu îi plăcea forma ochilor ei. Gestul a fost însă aspru criticat pe reţelele sociale, numeroşi utilizatori considerând acţiunea un simplu abuz asupra felinei. 

Femeia din Nanjing, provincia Jiangsu, a dus animalul la medicul veterinar pentru o operație dublă de pleoapa de 10.000 de yuani (1200 de euro) sau pentru blefaroplastia asiatică, unde se adaugă o creuză pe pleoapele animalului, potrivit rapoartelor chinezești.

Mulți oameni din China consideră că având pleoapele duble ar face ca ochii lor să pară mai mari și mai atrăgători. Veterinarii au făcut o tăietură pe fiecare pleoapă a pisicii cu un bisturiu după ce proprietarul a considerat că are ochii "urâți".

Imaginile postate arată cum pisica are ochii roșii și umflaţi, cu mai multe cusături vizibile sub fiecare ochi.

Pisică supusă unei operaţii estetice

Un angajat al spitalului Rupeng din Nanjing care efectuează operaţii de pleoapă pentru pisici și câini, a declarat că operațiunea este obișnuită în rândul proprietarilor de câini care doresc ca animalele de companie să participe la spectacole.

El a remarcat în schimb că poate exista un risc în timpul anesteziei, deoarece ar crea mult disconfort pentru pisică, fiind un animal sensibil.

Un medic veterinar dintr-un alt spital consideră însă acţiunea ca fiind "o procedură frivolă".

"Nu vom fi de acord niciodată să punem pisici și câini sub cuțit dacă nu sunt bolnavi și au nevoie de procedură din motive de sănătate", a spus medicul.

Proprietara pisicii a fost aspru criticată de numeroase persoane, mai ales pe reţelele de socializare care consideră acţiunea acesteia imorală şi inacceptabilă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chirurgia pleoapelor pe oameni a devenit pentru prima dată populară în Coreea de Sud și Japonia și a fost cea de-a treia cea mai populară operație cosmetică la nivel mondial în 2015, după augmentarea și liposucția sânilor.

Desi chirurgia plastică pentru animalele de companie devine o popularitate, experţii au subliniat că astfel de proceduri ar trebui efectuate pentru a ajuta patrupedul, nu pentru dorinţele de înfrumuseţare ale stăpânului.

Multe animale care suferă de infecție, incapacitate de a respira și probleme de ochi pot beneficia de o intervenție chirurgicală plastică, conform Daily Mail

Potrivit companiei de asigurări de animale Petplan, proprietarii din Statele Unite au cheltuit în 2011 peste 62 de milioane de dolari în chirurgia plastică pentru animalele de companie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O femeie şi-a supus pisica unor operaţii estetice pentru că "era prea urâtă"