Antena Meniu Search
x

Galerie foto Femeie primar, din Afganistan: Aștept să vină talibanii să mă omoare. Nu pot să îmi părăsesc familia

Una dintre primele femei care au ocupat funcţia de primar într-un oraş din Afganistan a declarat zilele trecute, în timp ce talibanii se apropiau de capitala Kabul, că se aşteaptă ca talibanii să vină şi să o omoare.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 13:44

"Stau aici aşteptând să vină. Nu este nimeni care să mă ajute, nici pe mine, nici pe familia mea. Locuiesc doar cu ei şi cu soţul meu. Vor veni după oameni ca mine şi ne vor ucide. Nu pot să îmi părăsesc familia. Şi oricum, unde aş merge?", a spus Zarifa Ghafari, primarul din Maidan Shar, potrivit NBC.

Ghafari, în vârstă de 27 de ani este cel mai tânăr primar din Afganistan şi una dintre primele femei care deţin această funcţie în Maidan Shar, o localitate din provincia Wardak. În urmă cu câteva săptămâni, ea transmitea că este încrezătoare şi speră că încă mai există o şansă pentru ţara ei 

"Oamenii mai tineri sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă. Sunt tot timpul conectaţi la reţelele sociale, comunică. Cred că vor continua să lupte pentru progres şi drepturile noastre. Cred că există un viitor pentru această ţară", mărturisea în urmă cu câteva săptămâni Zarifa Ghafari.

Ea a fost învestită în vara anului 2018 chiar de preşedintele Ashraf Ghani. Deşi au mai existat femei guvernatoare şi primari în mai multe oraşe din Afganistan, ea este una dintre puţinele care au ocupat vreodată o astfel de funcţie în oraşul Maidan Shar, cunoscut ca fiind extrem de conservator.

Pe acelaşi subiect

În urmă cu doar câteva zile, ea a postat pe Twitter o fotografie în descrierea căreia adresa un mesaj cu situaţia actuală din ţara sa. "Draga mea patrie, Știu că suferi şi suferi. Știu că îți este greu pentru că străinii te ard și caută să te distrugă, dar copiii tăi adevărați care caută să te construiască sunt foarte puternici şi cu un curaj deplin încearcă să te scoată din aceste zile proaste", a scris Zarifa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe măsură ce talibanii au cucerit teritoriu după teritoriu, Ghafari a primit un loc de muncă care să îi ofere siguranţa în cadrul Ministerului Apărării din Kabul. Ea este acum responsabilă de îngrijirea soldaţilor şi a civililor răniţi în atacurile teroriste din Afganistan.

Președintele Ghani a fugit din ţară duminică, după ce talibanii au cucerit treptat mai multe regiuni ale Afganistanului. Totul vine după ce armata americană s-aa retras la mai bine de 20 de ani de la începerea operaţiunilor pe frontul afgan. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a promis duminică că viața femeilor și a adversarelor va fi protejată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Femeie primar, din Afganistan: Aștept să vină talibanii să mă omoare. Nu pot să îmi părăsesc familia