Antena Meniu Search
x

Festival de muzică oprit după 36 de teste pozitive la Covid în primele ore ale evenimentului, în Africa de Sud

Un festival de muzică de pe coasta Africii de Sud a fost oprit de organizatori după ce 36 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 chiar la eveniment. Africa de Sud s-a trezit în centrul atenției internaționale de când a făcut anunțul, săptămâna trecută, că a detectat noua variantă de coronavirus, Omicron, despre care Organizația Mondială a Sănătății a spus că prezintă un risc global de creștere a numărului de cazuri Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.12.2021, 16:09

Festival de muzică oprit după 36 de teste pozitive la Covid în primele ore ale evenimentului, în Africa de Sud
Festival de muzică oprit după 36 de teste pozitive la Covid în primele ore ale evenimentului, în Africa de Sud - Profimedia Images

Africa de Sud a raportat, marți, 4.373 de cazuri noi de Covid, comparativ cu 2.273 de cazuri în ziua de luni. Specialiștii în domeniul sănătății susțin că Omicron este de așteptat să declanșeze un nou val de Covid, cu infecții zilnice ce pot depăși pragul de 10.000 de cazuri, până la sfârșitul săptămânii.

Nu e clar dacă cele 36 de persoane sunt infectate cu Omicron

Festivalul de muzică Ballito Rage a început marți în orașul Ballito, la nord de Durban, pe coasta de est a Africii de Sud. Din 940 de persoane testate pentru COVID în primele opt ore ale evenimentului, 32 de invitați și patru angajați au fost depistați pozitivi. 

Nu se știe dacă cei 36 au fost infectați cu Omicron sau cu altă variantă de Covid.

Pe acelaşi subiect

„Luăm extrem de în serios siguranța tuturor clienților, personalului și furnizorilor noștri. Din acest motiv, organizatorii evenimentului au luat decizia de a anula festivalul Ballito Rage”, au transmis organizatorii într-un comunicat, citat de Reuters.

Adresându-se națiunii duminică, președintele Cyril Ramaphosa a făcut un apel la organizatori să anuleze orice festival sau sărbătoare de final de an. 

„În mod ideal, petrecerile de sfârșit de an și rave-urile de sfârșit de an, precum și alte sărbători ar trebui amânate și fiecare persoană ar trebui să se gândească de două ori înainte de a participa sau de a organiza o adunare”, a spus președintele.

Africa de Sud are cele mai multe decese Covid de pe continentul african

Organizatorii au spus că festivalul Ballito Rage avea „protocoale COVID-19 fără precedent” și că respecta toate reglementările.

De la începutul pandemiei, țara a raportat aproape 3 milioane de infecții și peste 89.000 de decese, cele mai multe de pe continentul african.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Festival de muzică oprit după 36 de teste pozitive la Covid în primele ore ale evenimentului, în Africa de Sud