Antena Meniu Search
x

Omicron este puțin probabil să provoace forme severe de boală la persoanele vaccinate, spune fondatorul BioNTech

Varianta Omicron poate duce la un număr mai mare de infecții, dar persoanele vaccinate vor rămâne probabil protejate în fața formelor severe de boală, a spus fondatorul producătorului de vaccinuri BioNTech. ”Mesajul nostru este: nu vă speriați”, a spus fondatorul BioNTech SE, Ugur Sahin.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2021, 18:03

Omicron este puțin probabil să provoace boli severe la persoanele vaccinate, spune fondatorul BioNTech
Omicron este puțin probabil să provoace boli severe la persoanele vaccinate, spune fondatorul BioNTech - Profimedia Images

În timp ce noua variantă ar putea evita anticorpii generați ca reacție la vaccin, virusul va rămâne probabil vulnerabil la celulele imunitare care îl vor distruge odată ce intră în organism, a spus co-fondatorul BioNTech SE, Ugur Sahin.

„Mesajul nostru este: nu vă speriați, planul rămâne același: accelerați administrarea celei de-a treia doză de vaccin”, a spus dr. Sahin, potrivit The Wall Street Journal.

Dr. Sahin a spus că persoanele imunizate ar avea un nivel ridicat de protecție împotriva formelor severe de boală chiar dacă sunt infectate cu varianta Omicron.

Ugur Sahin a mai spus că vaccinul pe care el și echipa sa l-au dezvoltat în ianuarie 2020, împreună cu Pfizer Inc., a demonstrat că protejează oamenii de formele severe de boală. Varianta predominantă în prezent, Delta, a infectat persoanele vaccinate într-o proporție mai mare decât celelalte variante descoperite înaintea ei, iar persoanele au experimentat simptome ușoare.

Pe acelaşi subiect

Vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer, la fel ca majoritatea celorlalte vaccinuri, oferă două straturi distincte de protecție împotriva coronavirusului. Primul cuprinde anticorpi care împiedică oamenii să se infecteze, iar al doilea cuprinde celulele T, celule imunitare din organism care se mobilizează pentru a distruge celulele infectate după ce a avut loc o infecție.

Directorul Moderna pune la îndoială eficiența vaccinurilor în fața variantei Omicron

Anterior acestui anunț, directorul executiv al Moderna Stephane Bancel a stârnit un val de îngrijorare la nivel mondial, după ce a susţinut într-un interviu pentru Financial Times că vaccinurile existente ar putea să fie mai puţin eficiente în combaterea Omicron şi că va dura luni de zile până când companiile farmaceutice vor produce un vaccin specific acestei variante de coronavirus.

Bancel a declarat că oamenii de știință sunt îngrijorați deoarece 32 dintre cele 50 de mutații din varianta Omicron se află pe proteina spike, pe care se concentrează actualele vaccinuri pentru a stimula sistemul imunitar al organismului uman să lupte împotriva Covid

Omicron era deja în Europa când Africa de Sud a raportat cazurile la OMS

Noua variantă de Covid-19, Omicron, a fost detectată în Europa mai devreme decât se credea anterior, oficialii olandezi din domeniul sănătății spunând că ea era deja în Olanda de câteva zile atunci când s-a făcut anunțul către OMS. Asta arată că Omicron se afla deja în Europa înainte ca Belgia, prima țară europeană care a spus că a confirmat un caz, să facă anunțul.

„Am găsit varianta Omicron în două probe care au fost prelevate pe 19 și 23 noiembrie. Nu este clar încă dacă acești oameni au vizitat Africa de Sud”, au precizat reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (RIVM).

Varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud și de atunci a fost înregistrată în număr mic în Europa, Asia și America de Nord. Experții sunt îngrijorați de numărul mare de mutații pe care varianta Omicron le are, deoarece acest lucru ar putea însemna că varianta este mai transmisibilă, mai mortală și mai bună în a evita anticorpii, vaccinurile și tratamentele actuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Omicron este puțin probabil să provoace forme severe de boală la persoanele vaccinate, spune fondatorul BioNTech