Antena Meniu Search
x

Nouă tactică a ruşilor. Au trimis un tanc kamikaze, plin cu 4 tone de explozibil, spre ucraineni. Cum a eşuat lamentabil planul. VIDEO

Război în Ucraina. Armata rusă a trimis un tanc vechi, model T-54/55, plin cu cel puţin 4 tone de explozibil către tranşeele ucrainene de lângă Marinka, regiunea Donețk. Încercarea a eșuat, deoarece tancul a lovit o mină la aproape 100 de metri de poziţiile ucrainene. Trupele Kievului l-au lovit apoi cu un RPG (aruncător de grenade antitanc) provocând o explozie uriașă. Este o tactică nouă a ruşilor, remarcă CNN. 

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 20:53

Vezi și

Bloggerul rus de război Romanov a publicat pe 18 iunie, pe contul de Telegram, imagini incredibile filmate din dronă la Doneţk, zona Marinka, cu ceea ce el susţine a fi "cea mai puternică dronă kamikaze". El relatează că soldații ruşi au capturat un tanc al forțelor armate ucrainene, l-au umplut cu 6 tone de TNT și alte "bombe neghidate" și l-au trimis înapoi spre pozițiile ucrainene pe "pilot automat". Tancul nu a ajuns însă la tranşeele ucrainene.

La aproximativ o sută de metri de ele, a trecut pe o mină şi s-a oprit, apoi a sărit în aer, provocând o explozie uriaşă, după ce a fost lovit cu o grenadă anti-tanc. Potrivit lui Romanov care face partea din aşa-numita comunitate a "milbloggerilor" (n.r. corespondenţi militari ruşi), forţele ruse continuă să facă experimente cu drone kamikaze improvizate.

Deşi ruşii susţin că tancul folosit în acest caz este unul ucrainean capturat, alte surse ucrainene relatează că tancul este un T-54/55, unul dintre cele mai vechi tancuri ruseşti, de origine sovietică.

Oficialii ruşi prezintă o altă versiune: au detonat de la distanță un tanc încărcat cu explozibil

Pe acelaşi subiect

Deşi bloggerii ruşi admit că planul a eşuat, ministerul Apărării de la Moscova l-a prezentat drept un succes. Oficialii ruşi pretind că au distrus o poziţie ucraineană cu un tanc controlat de la distanță, plin cu o cantitate imensă de explozibil. Într-un mesaj postat în weekend pe Telegram, ministerul rus a anunţat triumfător că rezervorul tancului a fost umplut cu "aproximativ 3,5 tone de TNT și 5 bombe FAB-100". Bombele FAB-100 transportă în mod normal o încărcătură de 100 de kg.

"La aproximativ 300 de metri distanță de inamic, operatorul tancului a blocat acceleraţia, îndreptându-l în direcția inamicului. A sărit din tanc și a rămas în spate să observe, iar după ce vehiculul s-a apropiat de pozițiile inamicului, l-a detonat prin radio" este varianta prezentată de oficialii ruşi. "Explozia a fost foarte mare şi conform datelor interceptate prin radio, inamicul a suferit pierderi semnificative", mai susţin ruşii.

Filmarea care circulă pe rețelele de socializare arată că tancul este static după ce, aparent, a lovit o mină aproape de liniile ucrainene. Apoi are loc o explozie uriașă, despre care bloggerul rus spune să este cauzată de o grenadă lansată de un RPG. Cu o clipă înainte ca tancul să explodeze, spre el pare că se îndreaptă un proiectil lansat dinspre pozițiile ucrainene. 

Potrivit CNN, noua găselniţă a ruşilor este o nouă tactică de luptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Nouă tactică a ruşilor. Au trimis un tanc kamikaze, plin cu 4 tone de explozibil, spre ucraineni. Cum a eşuat lamentabil planul. VIDEO