Antena Meniu Search
x

Furau orice maşină în câteva minute: "Ca şi piranha, se ataşează de ea până o taie în bucăţi". Hoți prinși în Bulgaria, operau și în zonele turistice preferate de români

O importantă rețea de furturi auto a fost destructurată de autoritățile bulgare. 45 de persoane au fost arestate pentru furturi de maşini, dintre care 30 de membri ai unei grupări infracţionale, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului Naţional de Investigaţii din Bulgaria, Borislav Sarafov. Hoții, care puteau fura orice maşină în câteva minute și reușeau să o facă bucăți în maxim 4 ore, operau şi în zone turistice preferate de turiştii români. În Varna, de exemplu, s-au făcut cele mai multe arestări. 

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 15:29

Zeci de hoți care puteau fura orice mașină în câteva minute, prinși în Bulgaria. Operau şi în zone turistice preferate de români - Profimedia

Mașinile erau furate în special între miezul nopţii şi ora 05:00 dimineaţa.

Furau mașina în câteva minute și o dezmembrau complet în maxim 4 ore

După aceea, o echipă specială formată din 10 indivizi dezmembra autoturismul în aproximativ 4 ore. Piesele ajungeau apoi la dealeri auto, în magazine de piese la mâna a doua sau erau trimise în străinătate, conform lui Borislav Sarafov. Automobilele mai scumpe erau trimise în ţări terţe via Turcia, folosind documente şi numere false.

În cadrul operaţiunii autorităţile au verificat zeci de adrese, printre care cele ale unor dealeri de maşini la mâna a doua sau ale unor cimitire de maşini. Două automobile declarate furate au fost recuperate. 

Pe acelaşi subiect

Hoții operau și în zone turistice preferate de români

Majoritatea arestărilor au avut loc în portul Varna de la Marea Neagră, unde au fost verificate 49 de adrese şi au fost găsite unelte speciale, conform lui Stanev.

Hoţii de automobile devin din ce în ce mai "inventivi", a declarat Siika Mileneva, purtător de cuvânt din cadrul Parchetului General, adăugând că aceştia pot fura orice maşină în câteva minute. 

"Ca și piranha, hoții se atașează de mașină până o taie în bucăți. De acolo, piesele pleacă către dealeri, parcurile de dezmembrări auto și magazine de piese second-hand”, a explicat Borislav Sarafov, potrivit BNN.

Câteva cazuri de extorcare au fost deja înregistrate. În unul dintre ele, hoţii automobilului au găsit telefonul victimei pe care au contactat-o oferindu-se să-i înapoieze maşina în schimbul unei sume de bani. În alte situaţii, aceştia au solicitat direct răscumpărări. Astfel proprietarul devine un investitor în această schemă infracţională, conform lui Siika Mileneva, conform Agerpres

Anul trecut s-au înregistrat 120 de dosare de furturi de maşini în plus faţă de 2021. Au fost depuse 153 de rechizitorii, 154 de persoane au primit condamnări, o singură persoană a fost achitată şi au fost aplicate 189 de sancţiuni. Cele mai multe furturi de automobile se produc la Sofia şi Varna, conform directorului Poliţiei Naţionale bulgare, Atanas Ilkov. Automobilele furate la Sofia sunt duse în apropiere la Pernik, unde sunt dezmembrate. Conform Ministerului de Interne, în cursul anului trecut numărul soluţiilor în astfel de cazuri a crescut cu 2%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri externe » Furau orice maşină în câteva minute: "Ca şi piranha, se ataşează de ea până o taie în bucăţi". Hoți prinși în Bulgaria, operau și în zonele turistice preferate de români