Antena Meniu Search
x

Două furtuni puternice au lăsat sute de mii de americani în beznă de Ziua Recunoștinței

Două furtuni puternice au lovit Statele Unite de Ziua Recunoştinţei, cea mai populară sărbătoare americană. Mulţi au rămas blocaţi 17 ore în zăpezi, alţii au stat ore întregi în ambuteiaje, iar sute de mii de case sunt în beznă.

de Redactia Observator

la 28.11.2019, 22:06

Vezi și

Două furtuni puternice au lovit Statele Unite de Ziua Recunoştinţei, cea mai populară sărbătoare americană. Mulţi au rămas blocaţi 17 ore în zăpezi, alţii au stat ore întregi în ambuteiaje, iar sute de mii de case sunt în beznă. Probleme au apărut şi pe marile aeroporturi de peste Ocean, unde sute de zboruri au fost amânate sau anulate.

Înainte de Ziua Recunoştinţei, americanii dau testul răbdării, în ambuteiaje care par să nu se mai termine. În Los Angeles, autostrăzile sunt sufocate de maşini. Iar în aeroporturi şi gări, aglomeraţia este la fel de mare. 

55 de milioane de americani tranzitează ţara în drum spre rude sau prieteni.

Marea migraţie e dublată de două furtuni de zăpadă care îngreunează şi mai mult circulaţia. 600 de zboruri au fost anulate, iar alte 5.000 au avut întârzieri.

O pasageră spune că "mie îmi place să vin chiar înaintea plecării avionului dar, ştiind că Ziua Recunoştinţei este cea mai grea din an pentru călătorii, a trebuit să vin mult mai devreme". 

De pe coasta de vest, până în centrul ţării şi până în nord la graniţa cu Canada, 32 de state sunt sub avertizare de vreme severă. Numai în Minnesota s-au produs, în două zile, 200 de accidente. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici cei care stau acasă nu au fost mai norocoşi. 400 de mii de americani au rămas fără curent electric după ce vântul a doborât mai mulţi copaci peste liniile de înaltă tensiune. În Chicago, rafalele au atins şi 100 kilometri pe oră.

Au existat însă şi oameni care au făcut haz de necaz. Acest bărbat s-a dus la serviciu... cu schiurile, pe autostrada blocată de zăpadă.

În New York, autorităţile au luat în calcul chiar anularea paradei dar, din fericire, vremea s-a îmbunătăţit. 

3,5 milioane de americani au ieşit în stradă să participe la ceremonii, iar alte 50 de milioane le-au urmărit de acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Două furtuni puternice au lăsat sute de mii de americani în beznă de Ziua Recunoștinței