Antena Meniu Search
x

Foto Groparii din India lucrează în ture de câte 24 de ore: ''Nu mă tem de COVID, am lucrat cu curaj''

Situaţia din India devine din ce în ce mai dramatică. În fiecare zi, ţara depăşeşte record dupa record atunci când vine vorba despre numărul de infectări şi de decese cauzate de coronavirus. Groparii din Mumbai lucrează în schimburi de 24 de ore, adică aproape fără oprire.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 29.04.2021, 11:34

Situaţia din India devine din ce în ce mai dramatică
Groparii din India lucrează în ture de câte 24 de ore - Profimedia Images
  • Groparii din India lucreaza în ture de câte 24 de ore

La două, trei luni de la criza COVID-19, groparul din Mumbai, Sayyed Munir Kamruddin, a încetat să mai poarte echipament de protecție personală și mănuși.

''Nu mă tem de COVID, am lucrat cu curaj. Totul este despre curaj, nu despre frică'', a spus omul de 52 de ani, care sapă morminte în oraș de mai bine de 25 de ani.

India se află în mijlocul unui al doilea val de infecții cu coronavirus. Sistemele de sănătate și crematoriile au fost copleșite. În Delhi, ambulanțele au fost nevoite să ducă cadavrele victimelor COVID-19 la crematorii improvizate, adică în parcuri și parcări.

Kamruddin spune că el și colegii săi lucrează non-stop pentru a îngropa victimele COVID-19: ''Aceasta este singura noastră slujbă. Preluarea cadavrului, scoaterea acestuia din ambulanță și apoi îngroparea acestuia'', a spus el, adăugând că nu a avut vacanță de un an.

Pe acelaşi subiect

Munca grea a făcut imposibilă respectarea postului musulmanilor

Deși este mijlocul lunii musulmane şi a postului Ramadan, Kamruddin a declarat pentru Reuters că slujba sa grea și vremea fierbinte l-au împiedicat să postească. ''Munca mea este foarte grea'', a afirmat omul. ''Îmi este sete de apă. Trebuie să sap morminte, să le acoper cu noroi, să car cadavre. Cu toată această muncă, cum pot să postesc?''

Însă, credința lui Kamruddin îl menține pe linia de plutire și nu se așteaptă în curând la ajutor de la guvern. ''Încrederea noastră în moscheea noastră este foarte puternică'', a spus el. ''Guvernul nu ne va da nimic. Nici nu vrem nimic de la guvern''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Groparii din India lucrează în ture de câte 24 de ore: ''Nu mă tem de COVID, am lucrat cu curaj''