Video

India a depăşit 18 milioane de infecţii cu coronavirus. Număr record de decese zilnice, cadavrele sunt arse în parcuri şi parcări

De Cristian Ionescu.
Publicat: 29.04.2021, 11:15.
Actualizat: 29.04.2021, 11:25

Numărul total de invecţii COVID-19 din India a trecut joi de 18 milioane, după un alt record de decese zilnice.

India trece printr-o criză fără precedent şi doboară record după record în pandemie

Profi Media

India a raportat 379.257 noi cazuri de COVID-19 și 3.645 de noi decese joi, potrivit datelor ministerului Sănătății. Numărul de decese a fost mai mare ca al oricărei ţări afectate de pandemie.

Un deces Covid la fiecare 4 minute

Cea mai bună speranță a Indiei de a reduce cel de-al doilea val de COVID-19 este să-și vaccineze vasta populație, au spus experții, iar miercuri autorităţile deschis programările pentru toți cei cu vârsta peste 18 ani, pentru a primi vaccinul. Mulți oameni care au încercat să se înscrie au spus că nu au reușit, plângându-se pe rețelele de socializare că nu pot obține o programare, sau nu se pot înregistra online pentru că site-ul web pică des, scrie Reuters.

Citește și:

Al doilea val de infecții a copleșit spitalele și crematoriile și a determinat un răspuns din ce în ce mai urgent al aliaților, care trimit echipamente de la mare depărtare. "Situaţia COVID din India este o criză umanitară", a declarat pe Twitter senatorul democrat american Elizabeth Warren. "Am trimis o scrisoare către @moderna_tx, @pfizer și @jnjnews pentru a afla ce măsuri fac pentru a extinde accesul global la vaccinurile lor pentru a salva vieți și a preveni răspândirea variantelor în întreaga lume", a scris senatorul.

Două avioane din Rusia, care transportau 20 de concentratoare de oxigen, 75 de ventilatoare, 150 de monitoare și 22 de tone de medicamente, au ajuns joi în capitala Delhi. Statele Unite trimit bunuri în valoare de peste 100 de milioane de dolari, inclusiv 1.000 de cilindri de oxigen, 15 milioane măști N95 și 1 milion de teste rapide. Toate aceste ajutoare vor sosi în cursul zilei de joi.

De asemenea, India va primi un prim lot de vaccin rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 pe 1 mai. Fondul suveran al Rusiei RDIF, care comercializează Sputnik V la nivel global, a semnat deja acorduri cu cinci producători din India, pentru peste 850 milioane de doze de vaccin pe an. Delhi raportează un deces din cauza COVID-19 la fiecare patru minute, iar ambulanțele duc cadavrele victimelor COVID-19 la facilități de crematoriu improvizate din parcuri și parcări, unde cadavrele sunt arse.

Departamentul de Stat al SUA a emis miercuri un avertisment de consiliere de călătorie împotriva călătoriilor în India din cauza pandemiei și a aprobat plecarea voluntară a membrilor familiei angajaților guvernului SUA în India.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.