Antena Meniu Search
x

Galerie foto Harkovul e în pragul unei crize umanitare. Ucrainenii se tem că Putin va ordona o blocadă şi va ține civilii ostatici

Orașul Harkov este în pragul unei crize umanitare, iar oamenii te tem de o eventuală blocadă ordonată de regimul de la Kremlin. Maria Avdeeva, director de cercetare la European Expert Association, locuiește în apropierea clădirii guvernamentale din Harkov, doborâtă de o rachetă rusească marți dimineață. Ea spune că în zona vizată de bombardament există doar universități, hoteluri și case.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.03.2022, 14:36

Maria Avdeeva a declarat pentru BBC că acea clădire este situată într-o piață centrală și este înconjurată de universități, hoteluri și case. „Aceasta este o zonă rezidențială fără obiective militare. Trupele ruse au vizat în mod deliberat obiecte civile”, a spus ea.

Ea a spus că atacul a urmat unei nopți relativ calme, care le-a oferit oamenilor șansa de a se odihni, după ce au fost forțați să-și petreacă ziua ascunși prin subsoluri sau în adăposturi subterane, pentru a scăpa de bombardamentul rușilor.

Ucrainenii se tem de o eventuală blocadă în Harkov

Teama ei cea mai mare este că Vladimir Putin ar plănui o blocadă în Harkov.

Pe acelaşi subiect

„Există 1,5 milioane de oameni în Harkov și suntem în pragul unei crize umanitare pentru că ne lipsesc provizii de hrană, materiale medicale, tot felul de produse necesare”, a mai spus ea.

A șasea zi de război Rusia - Ucraina

Marți dimineață, explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei. Se crede că ar veni dinspre aeroport. Un oraş-port care se întinde pe râul Nipru, Herson se află la nord de peninsula Crimeea. De la începutul războiului, în 24 februarie, soldații ucraineni au răspuns cu mult curaj și refuză cu îndârjire să predea teritoriul lor rușilor.

Bilanțul invaziei ruse în Ucraina este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Volodimir Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii.

Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Harkovul e în pragul unei crize umanitare. Ucrainenii se tem că Putin va ordona o blocadă şi va ține civilii ostatici