Antena Meniu Search
x

"Ia-ţi labele de pe Ucraina, gunoi rus!" Momentul în care un delegat ucrainean îi trage un pumn în faţă unui delegat rus

Ucrainenii se bat cu ruşii şi la summituri. Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în faţă unui delegat rus, joi, la Ankara după ce acesta i-a smuls steagul în timpul unui protest. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 11:06

Vezi și

Totul a început pe holurile din sediul parlamentului turc la Adunarea Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) când deputatul ucrainean Oleksandr Marikovski a desfășurat un steag al Ucrainei în spatele unei membre a delegației ruse, Olga Timofeeva, în timp ce aceasta era intervievată. Furios, un alt membru al delegaţiei ruse, Valeri Stavitski i-a smuls steagul din mâini lui Marikovski. 

Imediat după aceea, a izbucnit haosul. Ucraineanul a sărit furios să-l bată pe Stavitski. Imaginile îi arată pe cei doi bărbați implicați într-o altercație fizică, în timp ce Marikovski îl împinge și loveşte cu pumnul în faţă pe delegatul rus încearcând să recupeze steagul.

Martori şi agenţi de securitate au intervenit pentru a-i despărți pe bărbați. Marikovski a postat ulterior videoclipul pe pagina sa de Facebook alături de comentariul: "Ia-ţi labele de pe steagul nostru, ia-ţi labele de pe Ucraina, gunoi rus!". Presa rusă relatează că Stavitski a fost dus la spital pentru un control.

Ceva mai devreme a avut loc un alt incident. Câţiva delegaţi ucraineni s-au încăierat cu agenţii de securitate turci care au încercat să-i îndepărteze în timp ce protestau. Au strigat şi flutural steaguri ale Ucrainei lângă delegata principală a Rusiei, care încerca să se adreseze Adunării. Mustafa Sentop, şeful legislativului de la Ankara, a calificat drept reprobabile cele întâmplate. "Condamn acest comportament care perturbă mediul paşnic pe care Turcia încearcă să-l stabilească", a declarat el.

Pe acelaşi subiect

Nu este pentru prima dată când membrii delegației ucrainene au desfășurat steagul naţional în spatele delegaţiei ruse care acorda interviuri. 

Reprezentanţii celor 13 ţări din cadrul OCEMN s-au întâlnit joi pentru a discuta despre transporturile de cereale şi blocada rusă a porturilor de la Marea Neagră care împiedică exporturile de grâu ale Ucrainei. Un acord mediat de ONU şi Turcia a a fost încheiat anul trecut, dar Rusia are o nouă listă de condiţii pentru a permite transporturile de cereale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Ia-ţi labele de pe Ucraina, gunoi rus!" Momentul în care un delegat ucrainean îi trage un pumn în faţă unui delegat rus