Antena Meniu Search
x

Imaginea postată de Zelenski cu crucișătorul Moscova, înainte să fie distrus de rachete: "Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție"

Celebrul gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor a ajuns pe timbrele ucrainene. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a fotografiat, miercuri, cu timbrele în care apare nava rusă Moscova, înainte ca aceasta să fi fost distrusă de armata ucraineană.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:14

Imaginea postată de Zelenski cu crucișătorul Moscova, înainte să fie distrus de rachete: „Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție”
Imaginea postată de Zelenski cu crucișătorul Moscova, înainte să fie distrus de rachete: „Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție” - Instagram

Volodimir Zelenski a publicat, miercuri, pe Instagram o fotografie cu noile timbre emise de Poşta Ucraineană dedicate celebrului gest de sfidare al soldaţilor ucraineni de pe Insula Şerpilor. Joi, autoritățile ucrainene au spus că au distrus crucișătorul "Moscova"

Poșta ucraineană a organizat un concurs de desene pentru a omagia momentul devenit un simbol al rezistenței ucrainene. Ulterior, președintele ucrainean a publicat pe Instagram desenul câștigător, înainte ca nava să fie avariată.

"Expresia, care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene, este imortalizat pe timbre. Folosiți-le și amintiți-vă că nava de război rusă merge întotdeauna într-o singură direcție".

Oficialii ucraineni anunţă că nava rusească Moscova, avariată grav, miercuri seară, după un atac cu rachete Neptun lansate din Marea Neagră, a participat la luptele date în februarie pentru a prelua controlul asupra Insulei Şerpilor. Guvernatorul din Odessa, Maxim Marcenko, susţine că este vorba despre crucişătorul care le-a cerut militarilor ucraineni să se predea, primind în schimb celebra replică: "Duceţi-vă dracului".  În tabăra cealaltă, Kremlinul recunoaşte că nava a fost puternic avariată, fără a preciza însă cauza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imaginea postată de Zelenski cu crucișătorul Moscova, înainte să fie distrus de rachete: "Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție"