Antena Meniu Search
x

"Duceţi-vă dracului". Ultimele cuvinte ale unui soldat, bombardat de navele ruseşti pe Insula Şerpilor: 13 militari au murit la 50 km de România

La finalul zilei de joi, 24 februarie, prima zi de război în Ucraina, Rusia a reuşit să captureze Insula Şerpilor. Aflată la doar 50 de kilometri de Sulina, Insula Şerpilor reprezintă un punct strategico-militar și economic.

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 14:01

Vezi și

Treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră a anunţat Poliţia de Frontieră din Ucraina. Preşedintele Vladimir Zelenski a anunţat că cei 13 vor primi postmortem distincţia de Erou al Ucrainei.

CNN prezintă un scurt clip în care este redat dialogul dintre nava rusească de atac şi ucrainenii care apărau Insula Şerpilor. "Suntem o navă militară. Suntem o navă militară de război. Vă recomandăm să depuneţi armele pentru a evita o baie de sânge şi victime pe care nimeni nu şi le doreşte. Dacă nu respectaţi ordinul, vă bombardăm", a fost anunţul făcut de nava rusească. De partea cealaltă, răspunsul a fost scurt: "Duceţi-vă dracu".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

De ce importantă Insula Şerpilor

Cu o suprafață de doar 17 hectare, Insula Șerpilor nu prezintă o mare importanță din punct de vedere teritorial, în schimb are importanță din punct de vedere strategico-militar și economic.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a hotărât în 2009 că României îi revine 9.700 km pătrați din platoul continental de lângă insulă, deși pretențiile teritoriale ale ambelor state aflate în dezacord (România și Ucraina) erau semnificativ mai mari.

Se remarcă a fi prima și unica extindere de jurisdicție suverană și drepturi suverane ale României de după Marea Unire din 1918.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Duceţi-vă dracului". Ultimele cuvinte ale unui soldat, bombardat de navele ruseşti pe Insula Şerpilor: 13 militari au murit la 50 km de România