Antena Meniu Search
x

Video Imagini ca la război la frontiera Poloniei cu Belarus. Mame cu copii în brațe, femei gravide și răniți stau într-un ger năprasnic, în fața soldaților

Sunt scene sfâşietoare la graniţele Uniunii Europene. Gardul de sârmă ghimpată ridicat la frontiera Poloniei cu Belarus rezistă cu greu în faţa valului de migranţi care se luptă cu soldaţii să intre în ţară. Printre miile de oameni blocaţi acolo se numără mame cu copii în braţe, femei gravide dar şi răniţi. Polonia acuză Belarusul că îi aduce intenţionat ca să pună presiune pe Europa.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 09:46

Vezi și

Polonezii au mobilizat peste 20.000 de poliţişti şi militari la frontieră pentru a le ţine piept migranţilor. Au tras focuri de avertisment şi au dat cu gaze lacrimogene. Nu i-au impresionat nici copiii care priveau înmărmuriţi scenele de război din braţele părinților.

Anton Bychkovsky, purtător de cuvânt al Comitetului de Stat al Grănicerilor din Belarus: Forțele de securitate poloneze nu arată îndurare şi bat tot mai violent imigranţii.

Majoritatea migranților au venit tocmai din Orientul Mijlociu și Asia în ultimele zile

Foarte puţini au reuşit să treacă în Europa. Ca să forţeze trecerea, mulţi s-au bătut cu forţele de ordine şi au răni adânci care, neîngrijite, în frig devin greu de suportat. Noaptea, temperaturile scad sub limita îngheţului.

Pe acelaşi subiect

Anton Bychkovsky, purtător de cuvânt al Comitetului de Stat al Grănicerilor din Belarus: Condițiile fizice și morale ale oamenilor sunt extrem de grave.

Departe de graniţă, în cancelariile occidentale, schimbul de replici este dur. Premierul polonez dă vina pe Vladimir Putin pe care îl acuză că orchestrează o criză migratorie pentru a pune presiune pe Europa şi se foloseşte în acest scop de Belarus.

Alexander Lukașenko acuză un război hibrid

Alexander Lukașenko, preşedintele Belarus: Uitaţi-vă la mass-media, la economie, la politică și acum au pus mâna pe securitate. Este un război hibrid. Mi-e teamă că această confruntare la graniță din cauza migranților ar putea duce la o fază activă.

Cel puţin 4.000 de imigranţi sunt la graniţa dintre cele două ţări. Polonia a cerut Bruxellesului să blocheze zborurile dinpre Orientul Mijlociu spre Belarus pentru a opri valul de migranţi de la graniţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imagini ca la război la frontiera Poloniei cu Belarus. Mame cu copii în brațe, femei gravide și răniți stau într-un ger năprasnic, în fața soldaților