Casa Albă, avertisment ferm la adresa Rusiei: ''Vor exista consecinţe dacă domnul Navalnîi va muri''

De Andreea Anghel.
Publicat: 18.04.2021, 20:26.
Actualizat: 18.04.2021, 20:27

Consilierul preşedintelui american Joe Biden pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că guvernul SUA a avertizat Rusia că vor exista consecinţe dacă Alexei Navalnîi va muri în închisoare, relatează Reuters.

SUA a avertizat Rusia că vor exista consecinţe dacă Alexei Navalnîi va muri în închisoare

Alexei Navalnîi

Profimedia Images

''I-am comunicat guvernului rus că este responsabilitatea sa ce i se întâmplă domnului Navalnîi în custodia sa şi că va fi tras la răspundere de comunitatea internaţională. În ceea ce priveşte măsurile specifice pe care le-am lua, analizăm variante şi nu le voi spune în acest moment, dar am comunicat că vor exista consecinţe dacă domnul Navalnîi va muri'', a spus Sullivan la CNN.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, este în greva foamei din data de 31 martie şi medicii au avertizat zilele trecute că bărbatul poate suferi în orice moment un stop cardiac.

Citește și:

Aliaţii opozantului rus au lansat un apel către populaţie să iasă în stradă la 21 aprilie pentru a-i salva viaţa lui Navalnîi.

Ambasadorul rus în Marea Britanie: ''Navalnîi se comportă ca un huligan'' şi încearcă ''să atragă atenţia''

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, a declarat pentru BBC că opozantul Alexei Navalnîi nu este în pericol să moară în închisoare. ''Bineînţeles că nu va fi lăsat să moară în închisoare. Însă pot spune că domnul Navalnîi se comportă ca un huligan şi încearcă să încalce fiecare regulă stabilită'', a spus Kelin, precizând că Navalnîii încearcă ''să atragă atenţia''.

Andrei Kelin a menţionat că Navalnîi, încarcerat pentru o perioadă de doi ani şi jumătate, va fi eliberat mai devreme dacă ''se va comporta normal''.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.