Antena Meniu Search
x

Video Începutul războiului Rusia - Ucraina, văzut din casa familiei Zelenski. Cum a reacţionat Olena Zelenska, trezită de "sunetele stranii" ce prevesteau măcelul

Războiul a despărţit milioane de familii din Ucraina. Printre ele, chiar şi familia prezidenţială. Prima noapte de război a însemnat şi începutul unei perioade lungi în care Volodimir Zelenski nu şi-a mai văzut soţia. Abia acum au avut ocazia să petreacă puţin timp împreună. În primul interviu în cuplu, au povestit cum au arătat primele clipe de război pentru ei. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 23.05.2022, 12:38

Vezi și

"Acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună. E un fel de întâlnire la TV. Da, o întâlnire la TV". A fost nevoie de un interviu ca preşedintele şi prima doamnă a Ucrainei să se întâlnească. Două luni şi jumătate au fost despărţiţi de război. Dacă Volodimir Zelenski şi-a păstrat imaginea cu care ne-a obişnuit de la începutul invaziei, soţia sa, Olena, a ales un costum bej elegant şi o coafură delicată. S-a emoţionat povestind despre momentul care le-a schimbat viaţa pentru totdeauna. 

Începutul războiului Rusia - Ucraina, văzut din casa lui Zelenski

"Îmi aduc aminte că m-am trezit din cauza sunetelor stranii, la fel ca toată lumea. Era întuneric, încă noapte şi mi-am dat seama că Volodimir nu era lângă mine. După, m-am dus în camera alăturată şi el era deja îmbrăcat într-un costum, dar fără cravată. L-am întrebat "Ce se întâmplă?" şi mi-a spus "A început"", povesteşte Olena Zelenska. "Nimeni nu îmi ia soţul de lângă mine. Nici măcar războiul", a adăugat ea. 

Volodimir Zelenski priveşte oprimist spre victorie

Pe acelaşi subiect

Din dimineaţa zilei de 24 februarie, cei doi au vorbit doar la telefon. Copiii, Oleksandra şi Kirilo, au rămas cu ea într-un loc păstrat secret, pentru siguranţa lor. Iar el, din mijlocul capitalei Kiev, a devenit eroul unei întregi ţări. Şi nu numai. "Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea", a declarat Volodimir Zelenski

E abia a doua oară de la începutul războiului când cei doi sunt văzuţi împreună. Ultima dată când Volodimir şi Olena Zelenski au apărut în public a fost în urmă cu câteva zile, la înmormântarea primului preşedinte ucrainean, Leonid Kravchuk.

Cum s-au cunoscut Zelenski şi soţia sa, Olena

Volodimir Zelenski şi Olena au devenit mai mult decât cuplul prezidenţial. Din aproape necunoscuţi s-au transformat în sursă de putere şi de inspiraţie pentru milioane de oameni, imaginea rezistenţei unei naţiuni în faţa unui război nedrept. Cei doi s-au cunoscut în 1995 şi s-au căsătorit opt ani mai târziu. Olena era scenaristă în echipa serialului TV în care Volodimir Zelenski, actor la vremea respectivă, juca rolul de preşedinte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Începutul războiului Rusia - Ucraina, văzut din casa familiei Zelenski. Cum a reacţionat Olena Zelenska, trezită de "sunetele stranii" ce prevesteau măcelul