Antena Meniu Search
x

Foto Prima familie a Ucrainei, reunită după trei luni. Olena Zelenska: "Nimeni nu-mi ia soțul, nici măcar războiul"

Volodimir Zelenski și soția sa, Olenska, au dat un prim interviu jurnaliștilor la trei luni de la începutul războiului care l-a despărțit de președinte de familia sa. În primele zile ale conflictului, Prima Doamnă a Ucrainei a plecat împreună cu cei doi copii într-o locație secretă, departe de agenții ruși care îi căutau, notează Daily Mail.

de Adrian Popovici

la 22.05.2022, 13:01

Volodimir Zelenski nu și-a văzut familia pentru aproape trei luni
Volodimir Zelenski și soția sa auu dat primul interviu împreună de la începutul războiului. - Profimedia

Nu este clar când Olena s-a întors în Kiev, dar luna trecută s-a întâlnit cu Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, în orașul Uzhhorod, aflat în vestul Ucrainei. Acest eveniment a marcat mai multe premiere, fiind prima dată când soția unui președinte american în funcție a călătorit într-o zonă de conflict, dar și prima dată când Prima Doamnă a Ucrainei a fost văzută în public de la începutul războiului.

Acesta este primul interviu al pe care l-au dat împreună cei doi de la începutul războiului, Volodimir și Olena reîntâlnindu-se după aproape trei luni de despărțire, fiind văzuți prima dată în public la funeraliile fostului președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk.

Olena Zelenska a vorbit în fața camerelor despre 24 februarie, ziua în care a început invazia rusească. Ea le-a explicat jurnaliștilor că în acea dimineață s-a trezit fără a-și găsi soțul în pat. L-a găsit într-o cameră alăturată, îmbrăcându-și costumul atunci când i-a spus că războiul cu Rusia a început.

"Îmi amintesc că m-am trezit auzind sunetele ciudate de afară, așa cum au făcut toți ceilalți. Era întuneric, era aproape noapte atunci. M-am uitat, Volodimir nu era în jur. M-am dus în camera alăturată, l-am găsit, era îmbrăcat în costum, dar fără cravată. Desigur, am întrebat ce se întâmplă. El a spus doar, că a început", a declarat Olena Zelenska.

Pe acelaşi subiect

Cum a rezistat Prima Familie a Ucrainei de la începutul războiului?

Într-un interviu pe care Olena Zelenska l-a acordat presei occidentale în luna aprilie, ea a explicat că a păstrat legătura cu șoțul ei prin telefon. În acest timp, Volodimir s-a concentrat pe conducerea statului ucrainean în timpul războiului, iar soția sa pe problemele umanitare provocate de acest conflict.

În interviul pe care l-a dat împreună cu soțul ei, Olena a subliniat că Volodimir nu s-a schimbat de la începutul războiului, acesta fiind în continuare un partener și un tată pe care se poate baza întreaga familie.

"Nu pot spune că Volodimir s-a schimbat de la începutul acestui război. A fost un soț de încredere și un om de încredere înainte, și așa rămâne", le-a mai spus Olena Zelenska jurnaliștilor.

Olena Zelenska le-a împărtășit jurnaliștilor că în acest moment lucrează la un proiect legat de sănătatea mintală a ucrainenilor, afectată de traumele războiului. În acest sens, Prima Doamnă a Ucrainei a anunțat că colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății, SUA și Israel în acest sens.

"Acum încep un mare proiect – un program național de sănătate psihologică a ucrainenilor. Nu vreau să vorbesc despre consecințele teribile ale războiului, dar toți ne aflăm presiune psihologică, aproape toți putem avea probleme psihologice în timpul și după război. Există anumite categorii ale populației care sunt cele mai afectate de război: copii, bătrâni, oameni care și-au pierdut casele, care i-au pierdut pe cei dragi și militarii care se întorc din război. Am lucrat mult la asta. Avem sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății, primim expertiză și ajutor din partea țărilor care au protocoale excelente în acest sens, de exemplu, Statele Unite și Israel".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Prima familie a Ucrainei, reunită după trei luni. Olena Zelenska: "Nimeni nu-mi ia soțul, nici măcar războiul"