Antena Meniu Search
x

Israelul impune din nou purtarea măștii în locuri publice închise, în urma creşterii cazurilor COVID

Israelul a anunţat vineri restabilirea obligaţiei purtării măştii de protecţie în locuri publice închise, în urma unei creşteri a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, într-o ţară în care peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva covid-19, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 12:01

Israelul impune din nou purtarea măștii în locuri publice închise, în urma creşterii cazurilor COVID
Israelul impune din nou purtarea măștii în locuri publice închise, în urma creşterii cazurilor COVID - Profimedia Images

”Din cauza unei creşteri a infecţiilor, Ministerul Sănătăţii anunţă că azi (vineri), începând de la prânz (şi ora României), măştile vor fi obligatorii în toate locurile care nu sunt deschise, cu excepţia domiciliului”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Israelienii sunt sfătuiţi, de asemenea, să poarte o mască sanitară la adunări mari în aer liber, ”de exemplu la marşuri Gay Pride în weekend”, anunţă ministerul, referindu-se la marşul de vineri după-amiaza la Tel Aviv, la care sunt aşteptate mii de persoane.

Copiii în vârstă de până la şapte ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele care practică un sport sunt scutite de obligaţia de a purta o mască sanitară în interior, precizează ministerul.

O nouă creștere a cazurilor COVID

Pe acelaşi subiect

Premierul israelian Naftali Bennett a avertizat miercuri că, în cazul în care bilanţul zilnic depăşeşte 100 de contaminări cu noul coronavirus timp de o săptmână, purtarea măştii va fi impusă din nou ca obligatorie.

Începând de luni, autorităţile sanitare au înregistrat zilnic peste 100 de cazuri de covid-19. Joi, 227 de cazuri au fost înregistrate de către autorităţile sanitare, potrivit ultimelor date disponibile.

Israelul a anunţat miecuri o amânare a redeschiderii teritoriului israelian turiştilor, ”din cauza unor îngrijorări cu privire la o posibilă răspândire a variantei (indiene a SARS-CoV-2) delta”.

În ianuarie, în toiul pandemiei, aproximativ 10.000 de cazuri erau înregistrate zilnic în Israel, după care o vastă campanie de vaccinare a condus la o scădere a contaminărilor.

Peste cinci dintre cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin anticovid. Israelul a înregistrat în total peste 840.000 de îmbolnăviri de covid-19 şi 6.428 de morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Israelul impune din nou purtarea măștii în locuri publice închise, în urma creşterii cazurilor COVID