Antena Meniu Search
x

Italia, prima ţară din Europa care va produce vaccinul Sputnik V. Ruşii mai poartă discuţii cu Germania şi Franţa

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma & Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.03.2021, 07:50

Italia, prima ţară din Europa care va produce vaccinul Sputnik V. Ruşii poartă discuţii şi cu Germania şi Franţa - shutterstock.com
  • Dacă vaccinul Sputnik V primește aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, dozele vor fi rezervate exclusiv pieței italiene.
  • Sputnik V are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19.

"Suntem în discuţii cu guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste în ceea ce priveşte Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienne Pharma & Biotech pentru producţia Sputnik V în Italia", a declarat Dmitriev într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Rai 3.

Mecanismul de fabricaţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă, scrie Mediafax, şi va oferi Italiei posibilitatea de a controla produsul.

Potrivit politico.eu, compania va putea începe producția în iulie și va produce 10 milioane de doze până la sfârșitul anului.

Producția va avea loc într-un șantier de fabricație lângă Milano, în Lombardia.

Dacă vaccinul primește aprobarea Agenției Europene a Medicamentului, dozele vor fi rezervate exclusiv pieței italiene, potrivit unui purtător de cuvânt al camerei de comerț. În caz contrar, producţia va fi exportată în țările care au aprobat vaccinul.

RDIF a anunţat că este în discuţii şi cu Germania şi Franţa.

EMA a început evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V

Săptămâna trecută, Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului Sputnik V. 

EMA va evalua datele pe măsură ce devin disponibile, pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile. Evaluarea va continua până când vor fi suficiente dovezi pentru cererea oficială de autorizare.

"Când EMA își va da aprobarea, vom fi gata să furnizăm 50 de milioane de doze de vaccin", a declarat Kirill Dmitriev, care răspunde de comercializarea vaccinului peste hotare.

Ungaria, primul stat din Uniunea Europeană care a început vaccinarea cu Sputnik

În februarie, Ungaria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinul rusesc Sputnik V, a anunţat într-o conferinţă de presă obişnuită medicul-şef ungar Cecilia Muller.

Ungaria a fost primul stat membru UE care a autorizat folosirea Sputnik V, în ianuarie. Oficialii maghiari au comandat două milioane de doze - care urmează să fie livrate în decurs de trei luni -, cu care se pot vaccina un milion de oameni. Budapesta a criticat în mai multe rânduri procesul de validare şi achiziţionare a vaccinurilor împotriva Covic-19 de către Bruxelles, pe care premierul Viktor Orban îl consideră prea lent.

Sputnik V, care are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19, este un vaccin cu două doze, cu cerinţe de depozitare la rece mai mici decât cele produse de Pfizer şi Moderna și fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în cel puţin 20 de ţări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Italia, prima ţară din Europa care va produce vaccinul Sputnik V. Ruşii mai poartă discuţii cu Germania şi Franţa