Antena Meniu Search
x

Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului anti-Covid rusesc Sputnik V

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V. Între timp, rușii declară că sunt pregătiți să livreze 50 de milioane de doze.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.03.2021, 13:08

Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V - shutterstock.com

EMA anunță că a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V, iar evaluarea ar trebui să se desfășoare destul de repede.

Agenția va evalua datele pe măsură ce devin disponibile, pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile. Evaluarea va continua până când vor fi suficiente dovezi pentru cererea oficială de autorizare.

"Când EMA își va da aprobarea, vom fi gata să furnizăm 50 de milioane de doze de vaccin", a declarat Kirill Dmitriev, şeful fondului rus pentru investiţii directe, care răspunde de comercializarea vaccinului peste hotare.

Ungaria, primul stat din Uniunea Europeană care a început vaccinarea cu Sputnik

În februarie, Ungaria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinul rusesc Sputnik V, a anunţat într-o conferinţă de presă obişnuită medicul-şef ungar Cecilia Muller.

Ungaria a fost primul stat membru UE care a autorizat folosirea Sputnik V, în ianuarie.

Oficialii maghiari au comandat două milioane de doze - care urmează să fie livrate în decurs de trei luni -, cu care se pot vaccina un milion de oameni.

Budapesta a criticat în mai multe rânduri procesul de validare şi achiziţionare a vaccinurilor împotriva Covic-19 de către Bruxelles, pe care premierul Viktor Orban îl consideră prea lent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Agenţia Europeană a Medicamentului a început evaluarea vaccinului anti-Covid rusesc Sputnik V