Antena Meniu Search
x

Ungaria, prima ţară din UE în care a ajuns vaccinul chinezesc Sinopharm anti-COVID-19

Primele 550.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19 au sosit marţi, 16 februarie, în Ungaria. Aceasta este prima ţară din UE care aprobă serul. Dozele primite permit vaccinarea a 275.000 de persoane. Autoriţăţile sanitare din Ungaria au aprobat vaccinul chinezesc la sfârşitul lunii ianuarie.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 16.02.2021, 17:50

Ungaria, prima ţară din UE în care a ajuns vaccinul chinezesc Sinopharm anti-COVID-19
Primele 550.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19 au sosit marţi, 16 februarie, în Ungaria - Zuma Press via Hepta
  • Ungaria a primit prima tranşă de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19
  • Autorităţile au aprobat, de asemenea, şi vaccinul rusesc, luna trecută

Primele 550.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19 au sosit marţi, 16 februarie, în Ungaria, fiind singura ţară din Uniunea Europeană care l-a aprobat, a anunţat guvernul lui Viktor Orban. De asemenea, Ungaria este ţara care utilizează şi serul rusesc Sputnik V.

Avionul de stat maghiar, care plecase cu o zi înainte la Beijing, a aterizat pe aeroportul din Budapesta la prânz, cu dozele care vor permite vaccinarea a 275.000 de persoane.

''Datorită cooperării cu guvernul chinez, suntem prima ţară din UE care a primit vaccinul Sinopharm. Încercăm să salvăm vieţi şi să menţinem economia, aceasta este o zi importantă pentru Ungaria'', a declarat Tamas Menczer, secretar de stat pentru Afaceri Externe. 

Autorităţile farmaceutice maghiare (OGYEI) dăduseră undă verde acestui vaccin la sfârşitul lunii ianuarie, anunţând în acelaşi timp o comandă pentru 5 milioane de doze. Centrul Naţional pentru Sănătate Publică (NNK) trebuie să efectueze acum teste şi, odată cu aprobarea acestuia, vaccinul poate fi administrat populaţiei, potrivit mediafax.ro, care citează surse Le Figaro. 

Ungaria a aprobat şi vaccinul rusesc Sputnik V

Ungaria a aprobat, de asemenea, şi vaccinul rusesc luna trecută, folosit de vineri. Cu această ocazie, premierul Orban a criticat încă o dată procesul de validare şi cumpărare a vaccinurilor de către UE, considerat prea lent.

''În fiecare zi pe care am petrece-o aşteptând Bruxelles-ul, am pierde o sută de vieţi maghiare. De ce ar trebui să credem că experţii europeni sunt mai deştepţi decât noi, am încredere mai mare în experţii maghiari'', a spus prim-ministrul.

Viktor Orban a promis că până la sfârşitul lunii mai, Ungaria va avea cu 3,5 milioane mai mulţi oameni vaccinaţi decât în ​​orice altă ţară din UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ungaria, prima ţară din UE în care a ajuns vaccinul chinezesc Sinopharm anti-COVID-19