Antena Meniu Search
x

Joe Biden anunţă că va merge în Texas: ''Sperăm să aducem sprijin unei comunităţi aflate în stare de şoc, îndoliate''

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că se va deplasa în Texas, locul unui atac armat îngrozitor, împreună cu soţia sa, "în zilele următoare", notează AFP.

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 08:07

Joe Biden va merge în Texas
Joe Biden va merge în Texas - Profimedia Images

Preşedintele SUA Joe Biden va merge în Texas. "Jill şi cu mine vom merge în Texas în următoarele zile pentru a întâlni cu familiile şi pentru a le spune că avem o idee, doar o idee, despre durerea lor şi, sperăm, să aducem puţin sprijin unei comunităţi aflate în stare de şoc, îndoliate", a indicat de la Casa Albă liderul democrat.

19 elevi şi doi adulţi au fost ucişi marţi de un adolescent de 18 ani care a deschis focul în şcoala primară Robb din Uvalde, statul Texas, unde învaţă copii între 7 şi 10 ani. Potrivit autorităţilor, suspectul, identificat ca Salvador Ramos, cetăţean american, a început prin a-şi împuşca bunica, aceasta supravieţuind, după care a fugit cu maşina până în apropierea şcolii unde a deschis focul şi a sfârşit prin a fi doborât aparent de poliţie. Motivul faptelor sale nu este deocamdată clar. 

Atacatorul din Texas a anunţat pe Facebook că urmează să producă un masacru

Tânărul care a ucis marţi 19 copii şi doi profesori într-o şcoală primară din Texas anunţase pe Facebook că va comite acest atac, a declarat miercuri guvernatorul statului, Greg Abbott, citat de France Presse.

Salvador Ramos, de 18 ani, a publicat succesiv un mesaj, avertizând că va deschide focul asupra bunicii sale, apoi altul în care preciza că a făcut-o. "Al treilea mesaj, fără îndoială cu mai puţin de 15 minute înainte de a sosi la şcoală, spunea:'Voi deschide focul într-o şcoală primară'', a precizat guvernatorul într-o conferinţă de presă.

Platforma a precizat imediat că atacatorul publicase aceste avertismente în cadrul mesageriei private Facebook şi că în consecinţă mesajele nu au fost descoperite decât după tragedie. Facebook "cooperează pe deplin" cu poliţia care efectuează ancheta asupra masacrului, a asigurat Andy Stone, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a reţelei de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Joe Biden anunţă că va merge în Texas: ''Sperăm să aducem sprijin unei comunităţi aflate în stare de şoc, îndoliate''