Antena Meniu Search
x

Toţi cei 19 copii ucişi în Texas erau colegi de clasa a patra. Politiștii auzeau măcelul din sală, dar nu puteau să intre

Toate victimele atacului armat de la școala din Uvalde au fost identificate şi scoase din locul masacrului iar familiile lor au fost anunțate, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, Chris Olivarez. Toţi cei 19 copii ucişi erau colegi de clasă.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 18:24

Toţi cei 19 copii ucişi în Texas erau colegi de clasă. Politiștii auzeau măcelul din sală, dar nu puteau să intre
Toţi cei 19 copii ucişi în Texas erau colegi de clasă. Politiștii auzeau măcelul din sală, dar nu puteau să intre - Daily Mail

Amerie Jo Garza, de 10 ani, Uziyah Garcia, de 9 ani, Makenna Elrod, de 10 ani,  Xavier Lopez, de 10 ani,  Eliahana Torres, de 10 ani, Ellie Lugo, de 10 ani, Neveah Bravo, Tess Marie Mata, Rojelio Torres, Anabell Guadalupe Rodriguez, de 10 ani, Irma Garcia, învăţătoare de clasa a patra, Eva Mireles, învăţătoare de clasa a patra  - acestea sunt câteva dintre victimele lui Salvador Ramos, un tânăr descris de poliţie ca "întruchiparea răului.” 

Toate victimele erau în clasa a patra şi erau colegi de clasă. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Siguranță Publică din Texas, Chris Olivarez, a oferit noi detalii despre masacru care a îndoliat SUA.

Descris ca un adolescent singuratic, Salvador Ramos, de 18 ani, a ucis 19 elevi de clasa a IV-a și pe cele două învăţătoare cu arme pe care le-a cumpărat în mod legal de ziua lui de naştere, în ciuda faptului că era cunoscut de poliție pentru disputele cu mama sa dependentă de droguri.

După ce și-a împușcat bunica acasă, atacatorul a mers cu mașina la școală, apoi a intrat cu vehiculul într-un șanț. Forţele de ordine au încercat să-l oprească să intre în scoală, dar a reușit să pătrundă în cele din urmă într-o sală cu elevi de clasa a patra, unde s-a baricadat și a început să tragă.

Chris  Olivarez a descris un scenariu terifiant, forțele de ordine auzeau cum atacatorul împușca copii în sala de clasă, dar "nu au putut să intre". „În acel moment, obiectivul principal al forțelor de ordine era evacuarea a cât mai mulți copii posibil.”  "Au încercat să intre în clădire. Au fost întâmpinați cu focuri de armă de către suspect, de către trăgător. Unii dintre acei ofițeri au fost împușcați."

El a descris cum, pe măsură ce în școală se auzeau focuri de armă, profesorii din alte săli de clasă spargeau geamuri încercând să ajute elevii să scape. Poliţiştii au reușit în cele din urmă să pătrundă în sala de clasă unde s-a baricadat Salvador Ramo , a urmat un schimb de focuri în urma căruia a murit. Acesta este al doilea cel mai grav atac armat la o şcoală din ultimii zece ani. Masacrul din Texas reaprinde discuţiile despre controlul armelor din State, atât de puţin restrictiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Toţi cei 19 copii ucişi în Texas erau colegi de clasa a patra. Politiștii auzeau măcelul din sală, dar nu puteau să intre