Antena Meniu Search
x

"Voi deschide focul într-o şcoală primară". Atacatorul din Texas a anunţat pe Facebook că urmează să producă un masacru în oraş

Tânărul care a ucis marţi 19 copii şi doi profesori într-o şcoală primară din Texas anunţase pe Facebook că va comite acest atac, a declarat miercuri guvernatorul statului, Greg Abbott, citat de France Presse.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 22:15

Atacatorul din Texas a anunţat pe Facebook că urmează să producă un masacru în oraş
Atacatorul din Texas a anunţat pe Facebook că urmează să producă un masacru în oraş

Salvador Ramos, de 18 ani, a publicat succesiv un mesaj, avertizând că va deschide focul asupra bunicii sale, apoi altul în care preciza că a făcut-o. "Al treilea mesaj, fără îndoială cu mai puţin de 15 minute înainte de a sosi la şcoală, spunea:'Voi deschide focul într-o şcoală primară'", a precizat guvernatorul într-o conferinţă de presă.

19 copii, victime nevinovate

Liceanul, ucis de forţele de ordine, a folosit o puşcă de asalt, o armă extrem de letală, a adăugat Greg Abbott.

Platforma a precizat imediat că atacatorul publicase aceste avertismente în cadrul mesageriei private a Facebook şi că în consecinţă mesajele nu au fost descoperite decât după tragedie. Facebook "cooperează pe deplin" cu poliţia care efectuează ancheta asupra masacrului, a asigurat Andy Stone, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a reţelei de socializare.

19 elevi şi doi dintre profesorii lor au murit după ce un tânăr înarmat cu două arme a trecut din clasă în clasă şi a tras asupra tuturor celor pe care i-a găsit. Atacatorul şi-a pierdut şi el viaţa în urma unui schimb de focuri cu poliţia.

Ulterior s-a aflat că înainte de atacul de la şcoală şi-a împuşcat şi bunica. În urma masacrului de la şcoala elementară din Texas, în Statele Unite apar noi controverse pe tema accesului la armele de foc. Atenţie, urmează informaţii cu puternic impact emoţional!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Voi deschide focul într-o şcoală primară". Atacatorul din Texas a anunţat pe Facebook că urmează să producă un masacru în oraş