Antena Meniu Search
x

Video Imaginea durerii: Momentul în care părinții aleargă disperaţi spre locul atacului din Texas. Copiii au încercat să sară pe fereastră

Masacru la o şcoală elementară din Texas. 19 elevi şi doi dintre profesorii lor au murit după ce un tânăr înarmat cu două arme a trecut din clasă în clasă şi a tras asupra tuturor celor pe care i-a găsit. Atacatorul şi-a pierdut şi el viaţa în urma unui schimb de focuri cu poliţia. Ulterior s-a aflat că înainte de atacul de la şcoală şi-a împuşcat şi bunica. În urma masacrului de la şcoala elementară din Texas, în Statele Unite apar noi controverse pe tema accesului la armele de foc. Atenţie, urmează informaţii cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 14:39

Vezi și

Masacrul de la şcoală a început la ora locală 11 şi 32 de minute. Salvador Ramos, un tânăr de 18 ani din oraşul Uvalde, şi-a împuşcat mai întâi bunica care era nemulţumită că băiatul nu a absolvit liceul. S-a urcat apoi într-o maşină şi s-a oprit la şcoala primară din oraş. Era înarmat cu un pistol şi o puşcă semiautomată de tip AR-15.

Greg Abbott, guvernator Texas: A împuşcat şi ucis într-un mod oribil, de neînţeles. Şi el, la rândul lui, este decedat. 

În clădire erau aproape 600 de elevi din clasele a doua, a treia şi a patra. Martorii spun că în timpul atacului au văzut copii încercând să sară pe fereastră. Doi poliţişti au fost răniţi uşor în schimbul de focuri. 

Pete Arredondo, poliţist: Încă lucrăm la scena crimei. Vom anunţa părinţii şi familiile imediat ce avem veşti pentru ele.

Pe acelaşi subiect

Elevii au fost evacuaţi din şcoală şi adăpostiţi într-un centru civic până la sosirea familiilor. 

''Sunt confuz şi îngrijorat şi încerc să aflu unde este copilul meu.''

Un videoclip postat pe rețelele de socializare descrie durerea provocată de masacrul din Texas. Din imagini se poate observa cum părinții aleargă disperați către școala elementară, în încercarea de a-şi salva copilaşii.

Videoclipul, postat pe Snapchat și distribuit apoi pe rețelele de socializare, arată rudele cum în disperarea lor se îndreaptă haotic spre unitatea de învăţământ. Imaginile aveau următoarea descriere: ''Copiii fug din sălile de clasă'', alături de un emoji cu inima zdrobită, notează Daily Mail

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesaje terifiante trimise de autorul atacului din Texas. Dovezile unui gest premeditat

Despre adolescent se spune că ar fi fost hărţuit în copilărie şi că avea o situaţie dificilă şi în familie. Cu trei zile în urmă, publicase o fotografie cu două puşti de asalt pe o reţea de socializare şi a etichetat o prietenă din California în postare. Fata a făcut publică ultima conversaţie cu atacatorul, în care o avertiza că urmează să se întâmple ceva curând, dar că ea nu trebuie să îşi facă griji. 

Acest nou atac armat, cel mai grav la o şcoală primară din 2012 încoace, a reaprins în Statele Unite dezbaterea privind controlul mai strict al armelor. 

Chris Murphy, senator: Ce facem? Avem mai multe împuşcături în masă decât zile în calendar. Copiii noştri trăiesc cu teamă. De fiecare dată când intră în sala de clasă, deoarece cred că ei vor urma. Ce facem?

Şi preşedintele Joe Biden a cerut de urgenţă schimbarea legii privind accesul la arme de asalt. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Faptul că un puşti de 18 ani poate intra într-un magazin de arme şi cumpăra două arme de asalt este un lucru greşit. Pentru ce Dumnezeu îţi trebuie o armă de asalt, exceptând faptul că vrei să ucizi pe cineva. Căprioarele din pădure nu au veste anti-glonţ, pentru numele lui Dumnezeu! Fiecare politician ales trebuie să ştie clar că a venit timpul să acţionăm.

Însă politicienii conservatori din Statele Unite s-au grăbit să respingă ideea. Senatorul de Texas,Ted Cruz, a spus că limitarea drepturilor privind deţinerea de arme nu este o soluţie. Iar procurorul general al statului Texas a propus înarmarea profesorilor. Studii recente arată că din 2020, împuşcarea a devenit principala cauză de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor din Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imaginea durerii: Momentul în care părinții aleargă disperaţi spre locul atacului din Texas. Copiii au încercat să sară pe fereastră