Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden, primul discurs la ONU: Nu vrem un nou Război Rece. Următorii 10 ani sunt decisivi pentru omenire

Statele Unite sunt în competiţie cu alte naţiuni, dar vor evitarea unui nou Război Rece, a afirmat preşedintele Joe Biden în discursul rostit la Adunarea Generală ONU, precizând şi că Washingtonul respectă angajamentele faţă de aliaţi şi că următorii 10 ani sunt decisivi pentru omenire.

De Redactia Observator la 21.09.2021, 22:40

"Statele Unite vor fi în competiţie, în mod puternic, şi vor conduce, prin valorile noastre şi forţa noastră. Statele Unite vor susţine aliaţii şi prietenii şi vor exercita opoziţie faţă de tentativele unor naţiuni puternice de a exercita dominaţie asupra celor mai slabe", a afirmat Joe Biden, conform CNN.

"Nu vrem - repet - nu vrem un nou Război Rece, nici o lume divizată în blocuri rigide de ţări", a subliniat preşedintele SUA.

Antonio Guterres, secretarul general ONU, a afirmat luni că Statele Unite şi China trebuie să acţioneze rapid pentru a evita "confruntarea" care ar putea declanşa un nou Război Rece. "Trebuie să evităm cu orice preţ un Război Rece care ar fi foarte diferit de cel din trecut şi probabil mult mai periculos şi mult mai dificil de gestionat", a declarat Antonio Guterres.

Pe acelaşi subiect

Joe Biden a justificat din nou decizia retragerii trupelor din Afganistan

"Mă aflu astăzi aici pentru prima dată în 20 de ani când Statele Unite nu sunt în război. Am întors pagina. Dar trebuie să rămânem vigilenţi în privinţa ameninţării pe care terorismul o generează atât din regiuni distante ale lumii, cât şi din propria noastră curte", a subliniat Joe Biden.

Preşedintele SUA a anunţat că va mobiliza 100 de miliarde de dolari pentru susţinerea eforturilor ţărilor aflate în dezvoltare de a contracarare a schimbărilor climatice. "Modificările climatice generează moarte şi dezastre", a atras atenţia liderul de la Casa Albă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Joe Biden, primul discurs la ONU: Nu vrem un nou Război Rece. Următorii 10 ani sunt decisivi pentru omenire

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel