Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Kamala Harris îi cere lui Benjamin Netanyahu să pună capăt războiului din Gaza. "Nu putem privi în altă direcţie. Eu nu voi tăcea"

Alegeri SUA 2024. S-au stabilit clar adversarii în cursa pentru Casa Albă: Donald Trump o va înfrunta pe Kamala Harris. Vicepreşedintele lui Biden este sigură de nominalizare după ce a primit azi şi sprijinul lui Barack Obama. Harris s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi a avut o poziţie mult mai tranşantă decât Biden pe această temă: i-a cerut să pună capăt războiului din Gaza. 

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 22:27

Barack Obama e ultimul nume mare din tabăra democrată care nu anunţase public susţinerea pentru Kamala Harris. Echipa de campanie a vicepreşedintelui a anunţat printr-un clip video că ultima bucată din puzzle s-a aşezat la locul ei. 

Kamala Harris, întâlnire cu premierul Israelului

Revenită la Washington din Texas, Kamala Harris şi-a făcut publică şi poziţia faţă de războiul dintre Israel şi Hamas. S-a întâlnit cu premierul israelian şi i-a atras atenţia că situaţia din Gaza este dramatică. 

Vezi și

"Imaginile cu copii morți și cu oameni disperați, înfometați, care fug către un loc sigur, strămutați pentru a doua, a treia sau a patra oară... Nu putem privi în altă direcţie în fața acestor tragedii. Nu ne putem permite să devenim amorțiți în faţa suferințelor, iar eu nu voi tăcea", spune Kamala Harris, vicepreședintele SUA.

Pe acelaşi subiect

Harris a cerut încetarea focului pentru a permite ostaticilor cu cetăţenie americană să fie eliberaţi de Hamas. O poziţie similară cu a preşedintelui Biden, care s-a ferit însă să critice prea tare Israelul pentru campania din Gaza. Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit şi el cu Netanyahu. 

"Ne cunoaștem de 40 de ani. De la un evreu sionist mândru la un sionist irlandezo-american mândru, vreau să vă mulţumesc pentru cei 50 de ani de serviciu public şi sprijin pentru Israel", spune Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului. 

În timpul întâlnirii celor doi, activiştii pro-Palestina au protestat pentru a doua zi la rând faţă de prezenţa lui Netanyahu în Statele Unite. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Kamala Harris îi cere lui Benjamin Netanyahu să pună capăt războiului din Gaza. "Nu putem privi în altă direcţie. Eu nu voi tăcea"