Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kamala Harris, primul interviu în calitate de candidat. Priorităţile democratei pentru Casa Albă şi critici la adresa lui Trump. Reacţia republicanului

Alegeri SUA 2024. Kamala Harris şi Tim Walz au avut primul interviu comun de când au acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile din 5 noiembrie. Vicepreşedintele ţării a vorbit despre priorităţile sale dacă va ajunge la Casa Albă şi a refuzat să comenteze atacurile lansate de rivalul său.

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 08:55

Vicepreşedinta a început prin a spune că dacă va ajunge la Casa Albă se va axa, în principal, pe susţinerea clasei de mijloc. După ce a şi-a prezentat planurile pentru Statele Unite, Kamala a promis că va alege un republican în cabinetul său însă nu a decis încă pe cine.

"Cred că este foarte important. Toată cariera mea am militat pentru diversitatea părerilor. Cred că este important să existe la masă oameni care, în momentul în care unele dintre cele mai importante decizii sunt luate, au opinii diferite, experienţe diferite", spune Kamala Harris.

Harris a fost întrebată inclusiv despre rivalul ei, Donald Trump care, în ultima lună, a lansat o serie de atacuri la adresa democratei. Cei doi vor avea ocazia însă să aibă o primă dezbatere pe 10 septembrie pe ABC News. Kamala Harris l-a atacat pe fostul preşedinte Donald Trump pentru eşecul, în acest an, al unui acord bipartid privind frontiera, evitând o întrebare de ce administraţia Biden-Harris nu a acţionat mai devreme în condiţiile în care frontiera continuă să fie un subiect cheie în campanie. 

Vezi și

Candidata pentru Casa Albă şi-a adus aminte şi de momentul în care a aflat că urma să fie propusă pentru funcţia de preşesedinte al Statelor Unite. "Familia mea stătea cu noi, inclusiv nepoatele mele mici. Tocmai ce am mâncat clătite şi mi-au zis Mătuşă, îmi mai dai nişte bacon?, Da, îţi fac mai mult bacon. Apoi, urma să ne aşezăm ca să facem un puzzle. Şi a sunat telefonul. Era Joe Biden. Mi-a spus ce s-a decis să facă. L-am întrebat dacă e sigur şi a spus că da".

Pe acelaşi subiect

Reacţia lui Donald Trump

Mai apoi, cel care a răspuns la întrebări a fost Tim Walz, un personaj pe care Statele Unite abia acum încep să-l cunoască. "Am purtat 24 de ani uniforma acestei ţări. Sunt la fel de mândru şi de munca mea în şcolile publice, în Congres sau ca guvernator. Ceea ce am făcut vorbeşte de la sine, dar cred că oamenii încep să mă cunoască".

Răspunsul lui Donald Trump a apărut imediat pe platforma sa, Truth Social. "Tocmai am văzut răspunsul pe care tovarăşa Kamala Harris l-a dat la o întrebare foarte slab formulată A bătut câmpii şi a fost incoerent răspunsul şi a declarat că ,,principiile ei nu s-au schimbat"."

Republicanul a scris că răspunsurile oponentei sale nu au fost coerente şi a criticat acţiunile ei. În contextul în care alegerile au loc în mai puţin de trei luni, campania lui Trump suferă însă o nouă lovitură.

Trupa ABBA îi cere fostului preşedinte să nu-i mai folosească muzica şi videoclipurile în mitingurile sale electorale. Beyonce, Celine Dion şi trupa Foo Fighters i-au interzis, de asemenea, lui Trump să le mai folosească muzica.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Kamala Harris, primul interviu în calitate de candidat. Priorităţile democratei pentru Casa Albă şi critici la adresa lui Trump. Reacţia republicanului