Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Kamala Harris, discurs cu "bătaie lungă" spre Trump: "Oricine are ca scop să îi doboare pe alţi oameni este un laş"

Alegeri SUA 2024. A început convenţia Partidului Democrat din Statele Unite. În prima seară, printre cei care au vorbit s-au numărat Joe Biden sau Hillary Clinton. Kamala Harris va vorbi la finalul evenimentului, atunci când ea va accepta, oficial, nominalizarea pentru Casa Albă.

de Redactia Observator

la 20.08.2024 , 11:30

Prima seară a convenţiei democraţilor l-a adus pe scenă pe Joe Biden care i-a predat ştafeta vicepreşedintei sale. Cea care i-a dat cuvântul a fost fiica sa, Ashley Biden şi a fost primit cu aplauze furtunoase timp de patru minute. Încă o dată, actualul preşedinte al Statelor Unite a pus accentul pe faptul că cea mai potrivită pentru a se afla în fruntea ţării este Kamala. "Ca preşedintele vostru, am fost determinat să fac America să înainteze, nu să dea înapoi, să înfrunte ura şi violenţa în toate formele lor, să fie o naţiune", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA.

Evenimentul nu a fost însă lipsit de tensiuni

Pe lângă preşedintele american, şi de soţia sa, dar şi Hillary Clinton care a fost candidatul democrat pentru Casa Albă în 2016, au vorbit. "Ea (n.r Kamala Harris) nu se va opri niciodată din apărarea libertăţii noastre şi a siguranţei noastre. Donald Trump a dormit în timp ce se afla la propriul său proces şi, când s-a trezit, a făcut propriul său fel de istorie - este prima persoană care candidează la prezidenţiale cu 34 de capete de acuzare", a declarat Hillary Clinton, fost secretar de stat al SUA.

Vezi și

Evenimentul nu a fost însă lipsit de tensiuni. În afara sălii, spiritele au fost agitate de proteste. Mii de oameni s-au adunat în zona unde are loc convenţia pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de războiul dus în Gaza. Mulţi dintre ei au trecut cu forţa de gardurile poliţiei, iar unii chiar au fost arestaţi. Manifestanţii anunţă că vor avea loc demonstraţii zilnic. Înainte de a ajunge la Chicago, Kamala Harris a mers cu autobuzul prin Pennsylvania, unul dintre statele cu alegători indeciși. A profitat de ocazie ca să îl atace pe Donald Trump.

"Oricine are ca scop să îi doboare pe alţi oameni este un laş", a declarat Kamala Harris, candidată la preşedinţia SUA. Pe durata convenţiei democrate, în timpul căreia Kamala Harris va accepta, oficial, nominalizarea, sunt aşteptaţi 50.000 de oameni în public. Congresul este organizat pe arena United, unde joacă celebra echipa de baschet Chicago Bulls. Cel mai recent sondaj, realizat de postul de televiziune CBS, arată că Harris are un avans de trei puncte faţă lui Trump.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Kamala Harris, discurs cu "bătaie lungă" spre Trump: "Oricine are ca scop să îi doboare pe alţi oameni este un laş"