Antena Meniu Search
x

Video Kievul se pregăteşte pentru summitul Ucraina-UE în sunetul rachetelor ruseşti. SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar

Mai mulţi lideri europeni vor ajunge în orele următoare la Kiev pentru summit-ul Ucraina-UE desfăşurat mâine. Preşedintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu Charles Michael, preşedintele Consiliului European, dar şi cu Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Echipa Observator, Sonia Simionov şi Gabriel Crişan, este singura echipă de jurnalişti din România acreditată la acest eveniment. În timp ce oficialii de la Kiev se pregătesc pentru o întâlnire ce ar putea să schimbe soarta ţării, pe front atacurile Rusiei continuă. 

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 08:59

Vezi și

Kievul se pregăteşte pentru summitul Ucraina-UE, care va avea loc mâine. Charles Michael, preşedintele Consiliului European şi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europe se vor întâlni cu Volodimir Zelenski.

Astăzi, lideri din UE, dar şi comisari europeni sunt aşteptaţi pentru consultări. Summitul vine la câteva luni după ce Kievul a obținut statutul de candidat oficial la Uniunea Europeană. 

Este un summit extraordinar de important unde se va discuta în primul rând de aderarea Ucrainei la UE care a fost pusă pe lista Bruxellesului încă din luna iunie a acestui an după ce au făcut această cerere în februarie, imediat după invazia Rusiei

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Aşteptăm veştile pentru Ucraina. Ne aşteptăm ca deciziile de la partenerii noştri din Uniunea Europeană să fie în linie cu nivelul de cooperare dintre instituţiile noastre şi UE, precum şi cu progresul nostru. 

Pe acelaşi subiect

Atacurile în Ucraina continuă

Între timp, atacurile în Ucraina continuă. În Kramatorsk, cel puţin doi oameni au murit şi şapte au fost răniţi după ce un bloc de apartamente a fost lovit de o rachetă rusească. Preşedintele Volodimir Zelenski a criticat public pe Twitter atacul şi a spus că scopul ruşilor nu este altul decât instaurarea terorii. 

Ca să susţină efortul militar al Kievului din Donbas, Statele Unite pregătesc un pachet de ajutoare militare de peste două miliarde de dolari ce vor include rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru sistemele HIMARS. Spania a anunţat, de asemenea, că va trimite 20 de transportoare blindate de trupe M113, iar Uniunea Europeană vrea să antreneze 30.000 de soldați ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kievul se pregăteşte pentru summitul Ucraina-UE în sunetul rachetelor ruseşti. SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar