Antena Meniu Search
x

Video Sonia Simionov, corespondență din Kiev. Liderii europeni se adună în capitala Ucrainei pentru primul summit de la începutul războiului

Zile cruciale pentru soarta ucrainenilor. Primul summit Uniunea Europeană - Ucraina, după invazia Rusiei, are loc săptămâna aceasta la Kiev. Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene şi Charles Michel, preşedintele Consiliului European, se vor întâlni cu Zelenski la Kiev. Echipa Observator, Sonia Simionov şi Gabriel Crişan, este singura echipă de jurnalişti din România acreditată la acest eveniment. Jurnaliştii au ajuns cu puţin timp în urmă în capitala Ucrainei, pe un drum deloc uşor de parcurs.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 01.02.2023, 20:54

Vezi și

"Summitul european se întâmplă aici la Kiev pentru prima dată după ce a început această invazie a Rusiei. În spatele meu se află o baricadă, una dintre miile de baricade pe care le-am văzut de-a lungul acestui drum, începând cu momentul în care am intrat în Ucraina prin vama Siret, acolo unde părea că nimic nu se întâmplă. Am ajuns în Cernăuți și singurele lucruri care spuneau că se poate întâmpla ceva erau câțiva saci de nisip de lângă un buncăr. De la cadrul pe care l-ați văzut în spatele meu, cu baricada antitanc, în intersecție viața se desfășoară complet normal. În această intersecție, aproape de centrul Kievului, nu există iluminat stradal dar există mașini mici, există transport în comun și oameni care merg pe stradă fără niciun fel de problemă. Am trecut prin vamă, vameșii ne-au urat succes, am trecut din punct de control în punct de control, nu ne-au oprit militarii.

Avem o acreditare militară pentru a fi pe teritoriul Ucrainei, avem o acreditare pentru a fi la acest summit, singura echipă jurnalistică din România care participă și este important de spus că până astăzi nu am știut toate numele care vor fi aici și vorbim nu doar despre Ursula von der Leyen sau Charles Michel, vorbim despre președintele Austriei care este în Kiev, vorbim despre vicepreședintele parlamentului german. Un summit extraordinar de important la care se va discuta, în primul rând, despre aderarea Ucrainei la UE, aderare care a fost pusă pe lista Bruxellesului în luna iunie după ce au depus această cerere în februarie după invazia Rusiei. Aici vom fi de mâine și Observator va transmite în exclusivitate toate informațiile importante de aici din Kiev", transmite Sonia Simionov, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » Sonia Simionov, corespondență din Kiev. Liderii europeni se adună în capitala Ucrainei pentru primul summit de la începutul războiului