Meniu
Search
x

Lituania a ridicat nivelul de alertă al armatei, în urma mobilizării militare anunțate de Vladimir Putin: "Agresiunea rusă în Ucraina trebuie oprită"

Lituania a anunțat că ridică nivelul de alertă al armatei sale, potrivit Reuters. Anunțul a fost făcut după ce Vladimir Putin a ordonat mobilizărea rezerviștilor din Rusia. Război Rusia - Ucraina, ziua 210 LIVE TEXT

De Veronica Micu la 21.09.2022, 13:50

Lituania a ridicat nivelul de alertă al forței de reacție rapidă a armatei sale „pentru a preveni orice provocări din partea Rusiei", a declarat miercuri ministrul apărării, Arvydas Anusauskas. Anunțul a fost făcut la câteva ore după ce Vladimir Putin a ordonat o mobilizare militară parțială„Deoarece mobilizarea militară a Rusiei va avea loc și în regiunea Kaliningrad, în vecinătatea noastră, Lituania nu poate doar să privească", a scris Anusauskas pe Facebook.

Discursul lui Vladimir Putin este o "escaladare îngrijorătoare" a războiului, spune ministrul de Externe britanic

Ministrul de externe britanic Gillian Keegan a declarat pentru Sky News că anunțul lui Vladimir Putin de miercuri dimineață, privind mobilizarea parțială, reprezintă o "escaladare îngrijorătoare" a războiului din Ucraina. Gillian Keegan a precizat că amenințările liderului de la Kremlin ar trebui luate "în serios", în condițiile în care Ucraina începe să facă progrese, recuperând zone deținute anterior de Rusia. Întrebată care este mesajul ei pentru ucraineni, Keegan a răspuns: "Suntem alături de voi - vă vom ajuta cât de mult putem". 

Pe acelaşi subiect

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, într-un discurs televizat, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară parțială în Rusia

Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune. El a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului. “Vom folosi toate mijloacele la îndemână pentru a ne apăra țara și poporul”, a spus liderul de la Kremlin.

Ca o pregătire pentru intensificarea războiului, Duma de stat a Rusiei a aprobat înăsprirea pedepselor pentru militarii care dezertează, se predau sau comit jafuri în vreme de război. Iar Putin i-a convocat pe reprezentanţii industriei de armament. Le-a cerut să sporească livrările către trupele din Ucraina şi să studieze armele occidentale capturate acolo, pentru a le îmbunătăţi pe ale lor. 

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti

Ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti, ca urmare a anunţului preşedintelui rus Vladimir Putin de mobilizare militară parţială în contextul războiului din Ucraina. Serghei Şoigu ministrul rus al Apărării, a confirmat, într-un interviu înregistrat difuzat la televiziune, că mobilizarea parţială îi va implica pe cei care au experienţă militară.

Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potenţial de mobilizare de 25 milioane de persoane.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Lituania a ridicat nivelul de alertă al armatei, în urma mobilizării militare anunțate de Vladimir Putin: "Agresiunea rusă în Ucraina trebuie oprită"