Antena Meniu Search
x

Video Lukașenko îl dă de gol pe Putin. Susține care a primit bombele nucleare pe care liderul de la Kremlin spunea că le trimite în iulie

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, confirmă: Putin a trimis arme nucleare pe teritoriul ţării sale. Sunt de trei ori mai puternice decât bombele de la Hiroshima, spune liderul de la Minsk, care face o declaraţie îngrijorătoare. Nu va ezita să le folosească la nevoie. În acest timp, Rusia a continuat să atace Ucraina. Trei oameni au murit, azi-noapte, în bombardamente la Odesa. Contraofensiva ucraineană merge greu, trupele au mai înaintat doar câteva sute de metri

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 21:53

Vezi și

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat că Belarusul a început să primească armament nuclear tactic rusesc, iar unele dintre aceste arme sunt de trei ori mai puternice decât bombele lansate de către Statele Unite la Hiroshima şi Nagasaki, în 1945, susţine el, declaraţii prin care-l contrazice pe omologul său rus Vladimir Putin, care anunţa vineri că desfăşurarea acestui tip de armament este prevăzută la începutul lui iulie.

Este vorba despre prima desfăşurare anunţată de armament nuclear rus în afara teritoriului rus, de la implozia fostei Uniuni Sovietice, în 1991, în plin Război rus în Ucraina şi în plină confruntare cu Occidentul, transmite news.ro.

Aleksandr Lukașenko susține că are rachete și bombe nucleare rusești

"Avem rachete şi bombe pe care le-am primit de la Rusia", a anunţat Aleksandr Lukaşenko marţi, într-un interviu acordat postului public de televiziune Rossiya-1, postat pe canalul pe Telegram al agenţiei oficiale belaruse de presă Belta.

Pe acelaşi subiect

"Bombele sunt de trei ori mai puternice decât cele (lansate) la Hiroshima şi Nagasaki", a subliniat el, pe un drum forestier, încadrat de numeroase vehicule militare.

"Imediat ce armele vor fi aduse aici, ele vor fi desfăşurate în tot Belarusul. Avem numeroase instalaţii de stocare. Avem multe. Am restaurat deja cinci sau şase. Vom restaura şi altele. Armele vor fi desfăşurate în toată ţara. Nu le vom ţine în acelaşi loc", a declarat el ulterior, în acest interviu.

Lukaşenko sugerează prin aceste declaraţii că desfăşurarea armamentului nuclear rus a început, este în curs, dar nu s-a încheiat.

"Aşa cum ştiţi, amenajarea instalaţiilor (de stoacre a armelor nucleare) se va încheia la 7 sau 8 iulie, iar noi vom lua imediat măsuri de desfăşurare a armelor respective pe teritoriul dumneavoastră", îi spunea Vladimir Putin interlocutorului său belarus Aleksandr Lukaeşno, la Soci, în sud-vestul Rusiei, la 9 iunie.

La sfârşitul lui mai, Aleksandr Lukaşenko anunţa că transferul armamentului nuclear a început

"Transferul încărcăturilor nucleare a început. Asta a început deja", anunţa el. Alt punct de fricţiune între cei doi priveşte controlul rus al acestui armament nuclear tactic.

"Ei spun că astea sunt arme ruseşti şi că Belarusul nu le va putea folosi fără Rusia. Ascultaţi, dacă izbucneşte un război mare, eu nu voi pierde timpul. Voi lua telefonul şi îl voi suna oriunde ar fi. El mă poate suna şi voi răspunde oricând. Nu este o problemă de coordonare de grevă. Nu e nimic de spus aici. Am încheiat deja acordurile corespunzătoare. Fie ca inamicii, Olia, să tremure în cizme", a declarat marţi Lukaşenko.

Vladimir Putin a reafirmat vineri că Rusia va deţine controlul armamentului nuclear tactic desfăşurat pe teritoriul belarus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Lukașenko îl dă de gol pe Putin. Susține care a primit bombele nucleare pe care liderul de la Kremlin spunea că le trimite în iulie