Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii au eliberat 7 localităţi şi o suprafaţă de 90 km², într-o săptămână. Adevăratul atac major, însă, va avea loc zilele următoare, cred experţii

Încet, dar sigur, aşa pare a se desfăşura ofensiva Ucrainei pentru recuperarea teritoriilor ocupate. În câteva zile au fost eliberate şapte localităţi şi o suprafaţă de 90 de kilometri pătraţi. Aceasta deşi vremea este nefavorabilă, iar după distrugerea barajului de la Kahovka, ruşii au aruncat în aer şi un alt baraj mai mic pentru a limita înaintarea ucrainenilor. Unii experţi occidentali cred că, deocamdată, armata ucraineană doar testează apărarea inamicului, iar adevăratul atac major va avea loc în următoarele zile. 

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 11:38

Vezi și

Drapelul Ucrainei a fost ridicat din nou în câteva sate din regiunile Doneţk şi Zaporojie. Armata a difuzat mai multe filmări cu lupte intense, blindate inamice distruse şi soldaţi ruşi prizonieri. Este cea mai rapidă înaintare a trupelor din ultimele şapte luni.

Volodimir Zelenski: Deşi vremea este nefavorabilă în aceste zile - ploile ne fac misiunea şi mai dificilă - forţa luptătorilor noştri continuă să dea rezultate, şi le mulţumesc tuturor.

În Rusia, corespondenţii de pe front confirmă că trupele au părăsit satele controlate, acum, de ucraineni. Ar fi vorba de o retragere strategică pe linii de apărare întărite din timp. Iar armata mai susţine că a distrus sau avariat alte câteva tancuri Leopard ucrainene. Dar, potrivit analiştilor occidentali, unele din filmele prezentate ca dovezi ar arăta, de fapt, maşini agricole şi nu tancuri. De Ziua Rusiei, Vladimir Putin a decorat soldaţi răniţi în Ucraina.

La Paris, liderii ţărilor din aşa-numitul triunghi de la Weimar, Franţa, Germania şi Polonia, au discutat despre garanţiile ce vor fi oferite Ucrainei la summitul NATO de la Vilnius. Şi-au reafirmat şi ei voinţa de a susţine Ucraina până la capăt.

Pe acelaşi subiect

Liderii triunghiului de la Weimar susţin Ucraina până la capăt

Emmanuel Macron: Războiul de agresiune desfăşurat de Rusia este, deja, un eşec strategic şi geopolitic pentru agresor.

Andrzej Duda: Cred şi sper că, şi cu ajutorul nostru, contraofensiva va avea succes.

Olaf Scholz: A venit momentul ca Putin să recunoască, în sfârşit, că planul său a eşuat.

Războiul continuă să facă victime şi în rândul civililor. Cinci oameni au murit şi peste 20 au fost răniţi, în ultimele 24 de ore, în urma bombardamentelor ruseşti din diferite regiuni ale Ucrainei. Bilanţul inundaţiilor provocate de distrugerea barajului KAHOVKA a ajuns la 10 morţi şi 42 de dispăruţi, inclusiv şapte copii. Separatiştii din Donbas anunţă şi ei că o femeie a fost ucisă, iar copilul ei este rănit, în urma unui atac ucrainean la Doneţk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au eliberat 7 localităţi şi o suprafaţă de 90 km², într-o săptămână. Adevăratul atac major, însă, va avea loc zilele următoare, cred experţii