Antena Meniu Search
x
LIVE

Putin: Rusia va trimite arme nucleare tactice în Belarus în iulie

Război în Ucraina. Rusia va începe desfășurarea de arme nucleare tactice în Belarus în perioada 7-8 iulie, a declarat vineri președintele Vladimir Putin într-o întâlnire la Soci cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko. 

De Redactia Observator la 09.06.2023, 16:38
Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, desfăşurată în staţiunea rusă Soci,
Vladimir Putin s-a întâlnit cu Aleksandr Lukaşenko în staţiunea rusă Soci - Profimedia

"Pe 7-8 iulie se încheie pregătirea instalaţiilor şi imediat apoi vom începe desfăşurarea armamentului respectiv pe teritoriul dumneavoastră. Aşadar, totul decurge conform planului", a spus liderul de la Kremlin.

El anunţase iniţial în martie că arme nucleare tactice ale armatei ruse vor fi staţionate în Belarus, ca represalii ale Rusiei faţă de hotărârea Marii Britanii de a oferi Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit pentru tancurile britanice Challenger 2.

Miniştrii apărării rus şi belarus, Serghei Şoigu şi Viktor Hrenin, au semnat în urmă cu două săptămâni documentele ce reglementează staţionarea armelor nucleare tactice în Belarus.

Armele nucleare tactice dislocate în Belarus rămân sub controlul armatei ruse

Pe acelaşi subiect

Moscova a anunţat că a transferat deja acestei ţări rachete Iskander-M, care pot fi echipate atât cu încărcături convenţionale, cât şi nucleare, transfer efectuat ca "răspuns în faţa politicii agresive a ţărilor ostile".

De asemenea, a mai precizat Ministerul rus al Apărării, unele dintre avioanele de atac la sol SU-25 ale armatei belaruse au fost convertite pentru eventuala lansare de arme nucleare tactice, şi piloţii belaruşi au fost instruiţi.

Dar Moscova a precizat că armele nucleare tactice dislocate în Belarus vor rămâne sub controlul armatei ruse, care păstrează şi decizia asupra eventualei folosiri a acestora.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Putin: Rusia va trimite arme nucleare tactice în Belarus în iulie