Antena Meniu Search
x

Lumea heavy metalului e în doliu. A murit legendarul chitarist al trupei Motörhead

„Fast” Eddie Clarke, fost chitarist al trupei heavy metal Motörhead, a murit la vârsta de 67 de ani, după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, scrie bbc.com.

Lumea heavy metalului e în doliu. A murit legendarul chitarist al trupei Motörhead

„Fast” Eddie Clarke, fost chitarist al trupei heavy metal Motörhead, a murit la vârsta de 67 de ani, după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, scrie bbc.com.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a trupei, în mesajul publicat precizându-se că Eddie Clarke era internat într-un spital, unde era tratat pentru pneumonie.

Clarke, a cărui poreclă era „Fast Eddie”, a cântat alături de Ian „Lemmy" Kilmister şi Phil „Philthy Animal" Taylor în trupa de heavy metal, în perioada 1976 – 1982.

Eddie Clarke apare pe şase albume ale trupei Motörhead, iar apoi a înfiinţat grupul rock Fastway, alături de basistul Peter Way, care a făcut parte din trupa UFO.

Pe acelaşi subiect

Comunicatul trupei conţine şi mesaje transmise de artişti care s-au alăturat mai târziu trupei Motörhead, între care se numără chitaristul Phil Campbell.

„Tocmai am aflat vestea tristă că Fast Eddie Clarke a încetat din viaţă. Va rămâne în amintirea noastră pentru riffurile sale legendare”, a scris Phil Campbell.

Mikkey Dee, fost baterist al trupei, a adăugat: „Aceasta este o veste îngrozitoare – ultimul dintre cei trei prieteni. L-am văzut pe Eddie acum puţin timp şi era într-o condiţie bună, aşa că acesta este cu adevărat un şoc. Speram să îl reîntâlnesc în această vară în Marea Britanie. Acum Lem (Ian Fraser „Lemmy" Kilmister, n.r.) şi Philthy (bateristul Phil „Philthy Animal" Taylor, n.r.) pot cânta cu Eddie din nou, iar dacă ascultaţi cu atenţie, sunt sigur că îi veţi auzi”.

Motörhead a fost un grup heavy metal britanic, originar din Londra. Trupa, înfiinţată în 1975 de basistul şi solistul Lemmy Kilmister, s-a destrămat în 2015 după decesul fondatorului ei. Albume precum „Overkill”, „Bomber”, „Ace of Spades” şi „No Sleep 'til Hammersmith” se numără printre cele mai titrate ale Motörhead. Discurile formaţiei britanice (între care 22, materiale de studio) s-au vândut în peste 35 de milioane de copii pe plan mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Lumea heavy metalului e în doliu. A murit legendarul chitarist al trupei Motörhead