Antena Meniu Search
x

Semnal de alarmă cu privire la un serial de pe Netflix, după ce o copilă de 12 ani s-a sinucis

O mamă trage un semnal de alarmă cu privire la serialul 13 Reasons Why, după ce fiica ei s-a sinucis, lăsând un bilet cu cele 6 motive care au îndemnat-o la gestul extrem. Producția, care a debutat pe Netflix în 2017, a coincis cu o creștere substanțială a cazurilor de sinucidere în rândul tinerilor

de Redactia Observator

la 06.05.2019, 17:40

O mamă din Marea Britanie trage un semnal de alarmă cu privire la serialul "13 Reasons Why", după ce fiica ei s-a sinucis, lăsând un bilet cu cele șase motive care au îndemnat-o la gestul extrem, exact ca în film. Producția, care a debutat pe Netflix în 2017, a coincis cu o creștere substanțială a cazurilor de sinucidere în rândul tinerilor din SUA.

Jessica Scatterson, în vârstă de doar 12 ani, i-a spus mamei sale că urmărește serialul dramatic de pe Netflix, înainte de a-și pune capăt zilelor. Exact ca tânăra din film, care a lăsat 13 înregistrări prin care își explică decizia de a încheia socotelile cu viața, Jessica a decis să lase un bilet, explicând cele șase motive care au împins-o la sinucidere. 

"Jessica urmărea acest serial cu prietenii și a listat șase motive pentru care voia să moară. Ar trebui interzis, deoarece fiica mea l-a văzut, le dă copiilor idei de a-și face rău. Intenția este de a conștientiza asupra sinuciderii, dar eu cred că îi încurajează pe cei tineri să se omoare. Toți prietenii ei își dădeau mesaje și discutau despre serial. Părinții ar trebui avertizați să nu-și lase copiii să îl urmărească", a declarat Rachael Warburton, mama tinerei, potrivit Mirror Online.

Copila, găsită spânzurată în dormitor

O anchetă în cazul morții copilei a scos la iveală că atât ea, cât și prietenii, își provocau singuri răni. O lamă de ascuțitoare a fost găsită în camera ei și avea tăieturi superficiale pe picior. 

Colegii elevi au sunat imediat la poliție, după ce această a postat o fotografie cu piciorul ei, pe care avea scris "RIP". Ofițierii s-au îndreptat imediat spre locuința din Manchester, Marea Britanie, acolo unde copila locuia cu tatăl ei. Agenții au găsit-o spânzurată în dormitor, cu doar două zile înainte de a împini 13 ani.

În casă au fost găsite notițe despre sinucidere, plus numele unui "bully" și un desen care înfățișa o persoană spânzurată.

Copila, găsită fără suflare în casă

Copila a murit în luna aprilie a anului 2017, la o lună după debutul serialului. 

Mama victimei cere acum politici mai strice pe Netflix. "Nu vreau ca vreun părinte să mai treacă prin ce trecem noi. Îi îndemn să fie mai atenți la ce se uită copiii online", a spus Rachel.

Conform The Mirror, cazurile de sinucidere în rândul tinerilor au crescut cu 28.9% în luna aprilie a anului 2017, luna în care serialul a început să fie difuzat pe Netflix - cu 195 mai multe decât trendul istoric.

Cu toate acestea, cercetătorii nu pot stabili o relație de cauzalitate între serial și cazurile de sinucidere, mai spune ziarul britanic.

Printre producătorii serialului se află și celebra Selena Gomez. "Am vrut să îl facem într-un mod care să fie onest și care, sperăm, va ajuta oamenii, deoarece suicidul nu ar trebuie să fie niciodată o opțiune", a declarat ea.

Reacția Netflix

„Gândurile noastre merg către această familie. Este un subiect extrem de important pentru noi și ne-am străduit să ne asigurăm că acest subiect sensibil este tratat într-un mod responsabil”, a transmis Netflix.

„Am văzut acest studiu și analizăm cercetarea, care este în contradicție cu un studiu lansat săptămâna trecută de Universitatea din Pennsylvania. Este un subiect extrem de important pentru noi și am depus eforturi pentru a ne asigura că acest subiect sensibil este tratat într-un mod responsabil”, au mai transmis reprezentanții companiei.

NOTĂ: Acest articol a fost actualizat pentru a include reacția Netflix la cazul relatat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Semnal de alarmă cu privire la un serial de pe Netflix, după ce o copilă de 12 ani s-a sinucis