Antena Meniu Search
x

Foto Mărturia unei mame care şi-a pierdut băieţelul de doi ani la 48 de ore după ce s-a plâns de dureri de burtă, în Anglia: „Cel mai cumplit moment din viaţa mea”

O mamă sfâşiată de durere în urma pierderii fiului ei a povestit clipele teribile prin care a trecut şi agonia celor 48 de ore până la moartea băieţelului de doar trei ani.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.02.2021, 16:09

Jude şi bunicul său
Mărturia unei mame care şi-a pierdut băieţelul de doi ani, mort la 48 de ore după ce s-a plâns de dureri de burtă - Facebook/ Milo's Dog Hotel/ Beth Chinn / JOGLE for Jude
  • În ciuda intervenției chirurgicale copilul a murit în spital.
  • Cu o seară în urmă s-a plâns de dureri de burtă.

Băiatul se plânsese de dureri de burtă

Jude Chinn, în vârstă de trei ani, a fost dus de urgență la spital, după ce le-a spus părinţilor că are dureri foarte mari de stomac şi apoi a vomitat. Cu câteva ore în urmă vorbise la telefon cu bunicul şi unchiul lui. Era fericit şi nimic nu prevestea teroarea ce avea să vină.

„Era un băiețel fericit, sănătos, zâmbitor, minunat, grijuliu. Îşi iubea mult fraţii, unul are 6 ani, iar celălalt un an. Era bine, nu avusese alte probleme de sănătate preexistente. L-am pregătit de somn la scurt timp după ce a vorbit pe FaceTime cu bunicul şi unchiul său. O oră mai târziu plângea de durerea de stomac, i-a fost rău toată noaptea. Dimineaţa era uşor inconştient, leşina şi îşi revenea. Am sunat la ambulanţă şi l-au transportat la Musgrove Park, unde au făcut imediat evaluări” a povestit Laura, mama lui.

Micuţul din Taunton, Anglia, a fost transferat de urgenţă de la Spitalul Musgrove Park la Spitalul de Copii din Bristol. Medicii descoperiseră că făcuse o ocluzie intestinală (răsucirea intestinului).

În ciuda intervenției chirurgicale şi în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l ţine în viaţă Jude a murit în spital.

„Au crezut iniţial că e diabet până când i-au scanat abdomenul şi au văzut că nu poate fi vorba despre asta. Au descoperit că era vorba despre o ocluzie intestinală şi au luat decizia de a-l opera instant. Au fost nevoiţi să-i taie o parte din intestin deoarece se răsucise” a adăugat femeia.

L-au operat la Musgrove apoi l-au transferat la Spitalul de Copii din Bristol, unde a primit îngrijirile necesare.

„Din păcate a luptat pentru viaţa sa timp de 24 de ore, cu ajutorul aparatelor, dar apoi s-a stins. În acel moment, lumea noastră s-a destrămat.” a mărturisit cu durere mama băiatului.

Familia a descris sprijinul și atenția pe care le-au primit de la Bristol Children's Hospital ca fiind incredibile.

„Am fost pur și simplu uimiți de grija și compasiunea primită de la fiecare membru al personalului. A fost cel mai cumplit moment din viața mea, din viaţa noastră, dar fiecare membru al personalului a venit cu atâta pozitivitate și energie încât ne-au dat speranța că totul va fi bine. Asta ne-a inspirat să oferim şi noi ajutor mai departe.” a continuat Laura.

„Am spus personalului când plecam că vom strânge cât mai mulți bani posibil, deoarece oricine în situația noastră merită acest lucru” a adăugat şi tatăl lui Jude, Chinn.

Familia a decis de atunci să strângă fonduri în memoria lui Jude pentru a ajuta alte familii greu încercate în astfel de momente.

O echipă de 18 persoane intenţionează să participe la un maraton cu bicileta de 1.500 de kilometri de la John O'Groats la Land's End în doar nouă zile în memoria băiatului, familia și prietenii întâmpinându-i la linia se sosire.

A fost creată şi o pagină pentru strângere de fonduri, potrivit Daily Mail, unde până acum au fost donaţi 23.500 de lire sterline.

Ce este ocluzia intestinală

Ocluzia intestinală, cunoscută și sub numele de obstrucție intestinală, este oprirea persistentă şi patologică a tranzitului intestinal care împiedică funcţionarea normală a tubului digestiv. Oprirea tranzitului intestinal poate fi provocat de un obstacol mecanic, situat în intestinului subțire sau în cel gros, precum și de un obstacol dinamic, din cauza unor tulburări funcționale a musculaturii intestinale.

Fie intestinul subțire, fie intestinul gros poate fi afectat. Semnele și simptomele includ dureri abdominale, vărsături, balonare și lipsa gazelor, potrivit Health Line.

Simptomele ocluziei intestinale 

  • durere abdominală intensă
  • greaţă şi vărsături
  • constipație
  • distensie abdominală
  • oprirea tranzitului intestinal
  • hiperperistaltism

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mărturia unei mame care şi-a pierdut băieţelul de doi ani la 48 de ore după ce s-a plâns de dureri de burtă, în Anglia: „Cel mai cumplit moment din viaţa mea”