Meniu
Search
x

Video Mărturii din Infern, vulcanul din La Palma erupe fără oprire de trei zile: "Este cu adevărat o tragedie. Pământul nu cruţă nimic, nimic!"

O nouă zi de Infern în Canare. Vulcanul de pe insula La Palma erupe fără oprire de trei zile şi a aruncat deja zeci de tone de lava la suprafaţă. Peste două sute de case au dispărut, iar numărul evacuaţilor a ajuns la şase mii. Un bilanţ provizoriu vorbeşte deja de pagube de 400 de milioane de euro. 

De Redactia Observator la 22.09.2021, 09:38
Sursa foto: Profimedia Vezi și

Case, piscine, şosele sau plantaţii, totul este înghiţit de marea de lavă incandescentă scursă din vulcan. Sunt imagini care îi îngrozesc pe locuitorii insulei La Palma.

Ieri s-a deschis un nou crater care aruncă tone de magmă fierbinte. 

"Este cu adevărat o tragedie să vezi cum oamenii îşi pierd proprietăţile. Pământul nu cruţă nimic, nimic!", a mărturisit pompierul spaniol Fernando Diaz.

Este imaginea infernului pentru oamenii care nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Trei uriaşe râuri de lavă coboară acum spre ocean, fără ca nimeni să le poată opri. Au înghiţit tot ce le-a ieşit în cale, inclusiv o şcoală. Au blocat şi principala şosea de pe insula care este, acum, aproape tăiată în două. 

Pe acelaşi subiect

"Plecăm acum, plecăm, plecăm!"

Contactul lavei fierbinţi cu apa oceanului ar putea aduce alte pericole: degajări de gaze toxice sau chiar explozii. În jurul vulcanului a fost stabilit un perimetru de securitate cu o rază de doi kilometri, în care nimeni nu poate pătrunde.

Lava vulcanului Cumbre Vieja acoperă peste o sută de hectare

Pe mare, zona interzisă se extinde la două mile marine, pentru a-i opri pe inconştienţii care ar dori să privească, din ambarcaţiuni, dezastrul, punându-şi viaţa în pericol. 

"În acest moment, zona vulcanului, aşa cum s-a dovedit şi ieri, nu este nici pe departe sigură", a declarat Mariano Hernández Zapata, președintele consiliului insulei. 

Un munte de lavă consolidată acoperă acum o suprafaţă de peste o sută de hectare. Iar pagubele nu se vor opri aici. Valoarea lor nu poate fi încă estimată dar va depăşi, cu siguranţă, pragul de 400 de milioane de euro, de la care se poate acorda ajutor din partea Uniunii Europene. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Mărturii din Infern, vulcanul din La Palma erupe fără oprire de trei zile: "Este cu adevărat o tragedie. Pământul nu cruţă nimic, nimic!"