Antena Meniu Search
x

Video Masacru în Fâșia Gaza. Familie decimată de atacurile israelienilor: cel puţin 18 membri au fost uciși: "Nu era loc în morgă. Au stat toată noaptea pe pământ”

Masacru în Fâșia Gaza. Cel puțin 18 membri ai unei familii au fost uciși într-un atac aerian israelian care a lovit tabăra de refugiați Nuseirat din mijlocul Fâșiei Gaza.

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 17:55

Vezi și

Un membru al familiei a spus că mai sunt încă trei victime sub dărâmături. Răzbunările Israelului asupra Fâșiei Gaza au devastat cartiere întregi și au ucis 2.750 de palestinieni și au rănit peste 9.700. Atacul aerian a venit la scurt timp după ce Hamas a lansat un atac brutal asupra Israelului, care a ucis peste 1.300 de israelieni și a răpit zeci de femei, copii și soldați, potrivit AP.

"Suntem locuitori din estul Gazei, din zona Al-Tuffah. Ne-am gândit că aici vom fi mai în siguranță în Al-Nuseirat și asta s-a întâmplat. Peste 18 martiri și sunt oameni dispăruți și sunt sub dărâmături, și ieri nu am găsit loc în morgă și au rămas toată noaptea întinși pe pământ”, a declarat un membru al familiei care a scăpat cu viață.

Peste un milion de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din nordul Fâşiei Gaza

Peste un milion de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din nordul Fâşiei Gaza, unde Israelul continuă să-şi mobilizeze trupele în pregătirea unei posibile ofensive terestre împotriva Hamas. În acest timp, comunitatea internaţională îşi intensifică eforturile pentru a preveni o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu şi pentru a proteja civilii.

Pe acelaşi subiect

Dar determinarea Israelului de a anihila mişcarea islamistă palestiniană după atacul din 7 octombrie şi tensiunile sporite de la graniţa cu Libanul complică şansele de mediere pe termen scurt. Temerile privind o escaladare regională a războiului dintre Israel şi Hamas au crescut duminică, Teheranul avertizând cu privire la perspectiva unei ofensive terestre israeliene în Gaza, în timp ce Washingtonul şi Parisul au cerut Iranului să nu extindă conflictul. 

TikTok a şters peste 500.000 de videoclipuri şi 8.000 de transmisiuni în direct, la presiunea UE

TikTok a anunţat că a şters peste 500.000 de videoclipuri şi a închis 8.000 de transmisiuni în direct legate de conflictul dintre Israel şi Hamas, la câteva zile după un avertisment din partea UE care i-a reamintit obligaţia de a lupta împotriva conţinuturilor ilegale, informează AFP. 

Din 7 octombrie, "am eliminat peste 500.000 de videoclipuri şi am închis 8.000 de livestream-uri în regiunea afectată, pentru încălcarea regulilor noastre", a precizat TikTok pe blogul său duminică, adăugând că şi-a întărit echipele de moderare.

Joi, Bruxelles-ul a avertizat reţeaua de socializare chineză, foarte populară în rândul tinerilor, cu privire la obligaţia sa de a lupta împotriva "conţinuturilor ilegale" şi a "informaţiilor false", în aplicarea noului act legislativ privind serviciile digitale (DSA).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Masacru în Fâșia Gaza. Familie decimată de atacurile israelienilor: cel puţin 18 membri au fost uciși: "Nu era loc în morgă. Au stat toată noaptea pe pământ”