Antena Meniu Search
x

Medicii din SUA i-au recreat traheea unei fetite din Coreea de Sud

O fetita de doi ani si jumatate din Coreea de Sud, care s-a nascut fara trahee, are acum sansa la o viata normala. Medicii americani au reusit o interventie chirurgicala revolutionara prin care i-au recreat organul lipsa dintr-un tub si celule stem

Vezi și

Părinţii ei abia aşteaptă acum să o ia acasă, pentru prima dată în viaţa ei, pentru că a trăit doar prin spitale.

"Ne-au spus că nu pot face nimic pentru fiica noastră. Primeam telefoane din spital şi mă întrebam în gând dacă a murit. A fost ca un coşmar", a spus btatal fetitei.

Asta se întâmpla în Coreea de Sud, imediat după naşterea fetiţei, în 2010. Copila nu avea trahee. Salvarea a venit doi ani mai târziu, de la o echipă de medici americani din Illinois care, deşi nu mai operaseră o fetiţă atât de mică pentru reconstrucţie de trahee, au riscat pentru a o salva.

"Dacă am putea privi în viitor, am descoperi că acesta este viitorul transplantului de organe. Este un capitol nou în medicină.

Practic am folosit propriul ei ţesut pentru a încuraja corpul să se repare singur", a declarat Richard Pearl, unul din chirurgii care au operat copilul.

Iar după o operaţie grea de nouă ore şi câteva zile de terapie intensivă, Hannah şi-a revenit spectaculos si a putut gusta prima ei acadea.

Urmează acum câteva luni bune de recuperare pentru a învăţa să mănânce şi să bea, însă medicii sunt optimişti că Hannah se va adapta cu succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Medicii din SUA i-au recreat traheea unei fetite din Coreea de Sud