Antena Meniu Search
x

Galerie foto Mesajul sfâşietor al mamei unei tinere răpite de Hamas: "Implor lumea să-mi aducă copilul înapoi acasă". Mia Shem, prinsă de terorişti în timp ce se afla la un festival

Război Israel - Hamas. Mama lui Mia Shem, tânăra capturată de teroriştii Hamas și ținută ostatică în Gaza, a făcut apel pentru eliberarea ei imediată împreună cu cel puțin alți 198 de ostatici, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 16:51

"Implor lumea să-mi aducă copilul înapoi acasă", a spus Keren Shem reporterilor din Tel Aviv, ținând în sus o fotografie cu fiica ei franco-israeliană.

Mama tinerei răpite imploră lumea să o aducă înapoi acasă

Gruparea militantă islamistă a lansat luni seară un videoclip, în care Mia Shem apărea cu un braț rănit.

"Ea a mers doar... la o petrecere de festival pentru a se distra puțin", a spus mama ei.

Pe acelaşi subiect

"Și acum e în Gaza și nu este singura".

Teroriştii Hamas au răpit mai mulţi israelieni şi cetăţeni străini

Videoclipul cu ostatici Hamas este primul de acest gen care a fost difuzat de când au răpit israelieni, cetăţeni cu dublă cetăţenie şi cetăţeni străini pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie. Aripa armată a Hamas a spus într-un videoclip separat că ostaticii sunt "oaspeții noștri", care vor fi eliberați atunci când circumstanțele o vor permite.

Mia Shem, în vârstă de 21 de ani, cere în ebraică să fie returnată cât mai repede posibil familiei ei.

Franţa ia măsuri pentru eliberarea ostaticilor de naţionalitate franceză

Într-o declarație, președintele francez Emmanuel Macron a condamnat Hamas și a cerut eliberarea sa imediată: "Este o ignominie să iei ostatici oameni nevinovați și să-i expui în acest mod odios".

Franța a declarat că lucrează pentru a asigura eliberarea tuturor celor 13 ostatici de naționalitate franceză. Alți 19 cetățeni francezi s-au numărat printre cele 1.400 de persoane ucise când teroriştii Hamas au atacat mai mult de 20 de comunități israeliene, precum și festivalul de muzică Tribe of Nova.

Armata israeliană a denunțat videoclipul Hamas drept "teroare psihologică împotriva cetățenilor israelieni", adăugând că este în contact permanent cu familia tinerei. Hamas a ucis și răpit bebeluși, femei, copii și bătrâni și acum "încearcă să se înfățișeze ca o organizație umană", a adăugat acesta.

Keren Shem a declarat marți într-o conferință de presă că "bebelușii, copiii și bătrânii, supraviețuitorii Holocaustului" au fost răpiți.

"Aceasta este o crimă împotriva umanității și ar trebui să ne adunăm cu toții și să oprim această teroare și să-i aducem pe toți acasă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mesajul sfâşietor al mamei unei tinere răpite de Hamas: "Implor lumea să-mi aducă copilul înapoi acasă". Mia Shem, prinsă de terorişti în timp ce se afla la un festival