Antena Meniu Search
x

Hamas a publicat o primă filmare cu un ostatic, o tânără răpită pe 7 octombrie. Mesajul disperat transmis de Maya autorităților israeliene

Război Israel - Hamas. Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat luni pe contul său oficial de Telegram un clip video cu "una din prizonierele din Gaza", în care apare o tânără care vorbeşte ebraică, transmite AFP. Tânăra care apare în filmare spune că se numeşte Maya, are 21 de ani şi a fost rănită la un braţ sâmbăta trecută, în timpul atacurilor, când se întorcea de la o petrecere.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 08:37

Filmată de cei care se presupune că au răpit-o, tânăra spune că a fost operată la un spital din Gaza, ca este îngrijită bine, dar face un apel la responsabilii israelieni să o aducă înapoi la familie cât de curând. Mesajul video vine în contextul în care se vorbeşte neoficial despre o posibilă negociere a unui schimb de prizonieri între Hamas şi armata israeliană. Pe căile oficiale, însă, eforturile diplomatice pentru dezamorsarea situaţiei din zonă se desfăşoară la cel mai înalt nivel.

Tânăra declară că este reţinută în Gaza, cere să fie eliberată şi susţine că este tratată bine. Într-o altă secvenţă, apare în faţa camerei şi spune că este originară din centrul Israelului. 

Aproape 200 de ostatici luați de Hamas

Oficialii israelieni au estimat luni dimineaţă la 199 numărul ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza în timpul atacului din 7 octombrie. Aripa armată a Hamas a declarat luni seară că numărul acestora este "între 200 şi 250". Este pentru prima oară când Hamas a dat publicităţii o înregistrare video cu ostatici după atacul său din 7 octombrie.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, inclusiv câteva sute de civili masacraţi în oraşe din apropierea Fâşiei Gazei, potrivit datelor furnizate de oficialii israelieni. După atac, Israelul a desfăşurat atacuri necruţătoare asupra Fâşiei Gaza, în urma cărora aproximativ 2.750 de persoane au murit pe întreg teritoriul, potrivit autorităţilor locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Hamas a publicat o primă filmare cu un ostatic, o tânără răpită pe 7 octombrie. Mesajul disperat transmis de Maya autorităților israeliene