Antena Meniu Search
x

Video Hamas ar putea să confiște ajutoarele pentru palestinieni. Echipa Observator, despre criza fără precedent din Fășia Gaza

Război Israel - Hamas. Preşedintele american, Joe Biden, ajunge mâine în Israel, în timp ce armata israeliană are planurile pregătite şi anunţă că poate declanşa operaţiunea terestră în orice clipă. Un oficial ONU avertizează că situaţia devine din ce în ce mai tragică. În Fâşia Gaza încep să se termine până şi sacii pentru cadavre, în timp ce membrii Hamas au furat din sediul ONU combustibil şi medicamente destinate refugiaţilor.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 17.10.2023, 14:25

Vezi și

Iranul ia, la rândul său atitudine. Ministrul de Externe al avertizează că, dacă Israelul invadează terestru Gaza, nu mai e loc de discuții politice.

Un conflict fără sfârşit, din mijlocul căruia Observator a transmis zi de zi. Bianca Iacob a fost acolo timp de o săptămână, alături de oamenii care trăiesc pe viu clipe de teroare greu de imaginat. Despre fața nevăzută a războiului, situația critică din Fâșia Gaza, dar și despre românii care sunt prinși în acest conflict și așteaptă să fie evacuați, urmăriți în materialul video de mai sus.

240 de români vor să fugă din Gaza

O delegație a guvernului României, condusă de premierul Marcel Ciolacu, a ajuns în Israel, pentru a găsi o soluție de evacuare de urgență a celor 240 de români care au cerut această asistență. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Am văzut până acum că civilii au fost scut în acest conflict și, practic, la început românii au cerut să fie ajutați să se întoarcă acasă. De această dată, în Fâșia Gaza vorbim despre o problemă mult mai gravă. Avem români care au cerut ajutor și nu există, în acest moment, posibilitate de a-i extrage. Probabil, se va deschide la granița cu Egiptul acel punct de frontieră, pentru ca aceștia să poată ieși din Fâșie. Ce se întâmplă în Gaza acum este o criză fără precedent. Oamenii nu mai au nimic, motiv pentru care este vital ca acele ajutoare să ajungă acolo. Îngrijorările sunt că aceste ajutoare nu vor ajunge fix la oamenii care au nevoie de ele, că militanții Hamas ar putea să le confiște. 

În Gaza, mii de oameni, printre ei şi 240 de români, încearcă să-şi salveze viaţa şi aşteaptă la graniţă să fugă în Egipt. Oameni nu mai au ce să mănânce şi se bat pentru o cană cu apă. Între timp, armata israeliană spune că faza următoare a războiului ar putea să difere de aşteptări şi că statutul post-război al Fâşiei Gaza este o problemă globală care trebuie discutată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Hamas ar putea să confiște ajutoarele pentru palestinieni. Echipa Observator, despre criza fără precedent din Fășia Gaza