Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni au asistat la Parada Florilor, desfăşurată în câteva oraşe olandeze. Spectatorii au fost uimiţi de bogăţia şi fantezia aranjamentelor florale

Mii de oameni au asistat la o multicoloră Paradă a Florilor, care a străbătut, ca în fiecare an, mai multe localităţi din vestul Ţărilor de Jos. Evenimentul a ajuns la cea de-a 76-a ediţie în ţara lalelelor, ai cărei fermieri cultivatori de flori sunt renumiţi în toată Europa. 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 09:36

Vezi și

Câteva fanfare au deschis calea carelor alegorice care au luat parte la Parada Florilor, în apropiere de Amsterdam. Ca în fiecare an, spectatorii au fost uimiţi de bogăţia şi fantezia aranjamentelor florale în forme de animale, castele din poveşti şi nu în ultimul rând... plante uriaşe. 

Parada are loc, prin tradiţie, în cel de-al treilea sfârşit de săptămână din luna aprilie. La prima vedere, acesta nu este un sezon de vârf pentru turism. Dar Parada Florilor este deja renumită printre amatorii de călătorii. 

Turistă: Florile sunt minunate, fantastice. Iar parfumul florilor de pe aceste care alegorice este... ceva de neînchipuit. 

Pregătirile pentru marele eveniment încep încă din toamnă

Pe acelaşi subiect

Turistă: A fost într-adevăr grozav, a fost foarte drăguţ să vedem copiii care au defilat, iar carele alegorice au fost minunate, deci ne-am distrat foarte bine. 

Pregătirile pentru marele eveniment încep încă din toamnă, când fermierii proiectează viitoarele care alegorice. În luna martie, schiţele sunt supuse organizatorilor şi, dacă sunt aprobate, urmează munca migăloasă a dispunerii miilor de flori. În ziua paradei, carele alegorice defilează pe o distanţă de aproape 42 de kilometri, până la Haarlem, oraş supranumit "cetatea florilor".

Spectatorii olandezi sau străini pot alege să urmărească parada gratuit, de pe trotuare sau din tribune acoperite şi confortabile unde preţul unui loc începe de la aproape 20 de euro. Iar cei care ar dori să admire şi mai multe flori se pot deplasa într-o regiune olandeză mai la nord unde are loc, până la 7 mai, festivalul lalelelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni au asistat la Parada Florilor, desfăşurată în câteva oraşe olandeze. Spectatorii au fost uimiţi de bogăţia şi fantezia aranjamentelor florale