Antena Meniu Search
x

Video Floarea-vedetă care înfloreşte chiar înainte de Paşte. Gospodinele o folosesc la încondeiat ouă 

Spectacol de culoare la Sânpetru de Câmpie din judeţul Mureş. Bujorii galbeni sunt vedetele în această perioadă, mai ales că pot fi admiraţi cel mult o lună. Şi nu doar admiraţi. Gospodinele folosesc frumoasele flori ca să coloreze ouăle de Paşte.

de Redactia Observator

la 15.04.2023, 12:25

Vezi și

Dealurile din comuna Sânpetru de Câmpie sunt acum colorate în nuanţe de galben aprins. O explozie de culoare care îi bucură, în special pe veteranii locului. 

''Eh...aşa au fost întotdeauna, de când mă ştiu eu, tot aşa au fost. Ne bucurm de...frumuseţea lor, le admirăm, le respectăm. Anul acesta a înflorit mai târziu, că a fost timpul cam rece.'' 

"Dar astea sunt flori bătrâneşti...aşa eram copilă mică şi erau.''  

Gospodinele folosesc bujorii galbeni la încondeiat ouă

Pe acelaşi subiect

Bujorii galbeni iubesc lumina şi în general înfloresc în mijlocul primăverii.

Mihai Nașca, reprezentant Primărie: Lor le plac perioadele umede şi usor călduţe, motiv pentru care abia acum au reuşit să facă...acum sunt în deplinătatea lor florală. Ei ne fac surpriza asta de regulă în preajma Paştelui şi anul acesta s-a întâmplat să fie exact ca anul trecut. 

Şi pentru că tot înfloresc înainte de Paşte, gospodinele le folosesc la încondeiat ouă. 

Mihai Nașca, reprezentant Primărie: Pe de altă parte, floarea are un potenţial toxic, tocmai de aia nici vaca, nici oaia nu o mănâncă şi atunci stau înflorite şi nu sunt afectate de către faună. 

Cine vrea să admire zona trebuie să se grăbească. Frumoasele flori nu rezistă mai mult de o lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Floarea-vedetă care înfloreşte chiar înainte de Paşte. Gospodinele o folosesc la încondeiat ouă