Antena Meniu Search
x

Miliardarii lui Putin, pe lista neagră a Statelor Unite

Miliardarii Rusiei sunt luaţi în colimator de Statele Unite şi puşi pe o listă cu peste 200 de oameni de afaceri şi politicieni apropiaţi lui Vladimir Putin

Vezi și

Miliardarii Rusiei sunt luaţi în colimator de Statele Unite. O listă cu peste 200 de oameni de afaceri şi politicieni apropiaţi lui Vladimir Putin a fost publicată de Trezoreria americană. Sunt persoane care ar fi făcut averi colosale datorită legăturilor cu preşedintele rus.

Considerată o pedeapsă pentru presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane, lista oligarhilor ruşi pătrunde adânc în lumea elitei politice şi financiare care-l înconjoară pe Vladimir Putin.   

Pe listă se află toţi cei 96 cei mai bogaţi ruşi. Fiecare deţine o avere ce depăşeşte 1 miliard de dolari, susţine Trezoreria Statelor Unite. Unul dintre cele mai importante personaje este premierul Dmitri Medvedev. Deţinătorul unui imperiu imobiliar, iubitor de iahturi și de podgorii, Medvedev este acuzat de luare de mită de către opozantul rus Alexei Navalnîi.

Şi Roman Abramovici apare în raportul americanilor. Patronul echipei de fotbal Chelsea Londra are o avere estimată la 9 miliarde de dolari. Pe lângă proprietăţi impresionante, Abramovici deţine un avion privat care poate transporta 375 de persoane şi şase yachturi. Unul dintre ele a costat 1 miliard de dolari. 

Niciuna dintre persoanele care figurează pe lista lui Putin nu va fi pedepsită. Deocamdată. În viitor, însă, ar putea fi eliminat accesul la finanţarea internaţională pentru apropiaţii liderului de la Kremlin. Relaţiile ruso-americane par să nu cunoască o îmbunătăţire. Directorul CIA a declarat că Rusia se va implica în alegerile parţiale pentru Congresul SUA din acest an. 

În acest context este foarte aşteptat discursul despre starea naţiunii pe care preşedintele Donald Trump îl va susţine peste doar câteva ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Miliardarii lui Putin, pe lista neagră a Statelor Unite