Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Trei mari producători auto germani au făcut teste pe maimuţe şi chiar pe oameni

Scandal fără precendent în industria auto. Trei mari dealeri germani sunt aspru criticaţi, după ce s-a descoperit că au finanţat teste de laborator.

de Redactia Observator

la 30.01.2018 , 21:54

Scandal fără precendent în industria auto. Trei mari dealeri germani sunt aspru criticaţi, după ce s-a descoperit că au finanţat teste de laborator în care foloseau maimuţe, dar şi oameni pentru a studia pe ei efectele emisiilor de noxe. Autorităţile germane s-au declarat revoltate de metoda de testare, pe care au numit-o incalificabilă.

În 2014, trei mari grupuri auto din Germania au făcut teste pe 25 de tineri, dar şi pe 10 maimuţe. Ore în şir, aceştia au fost ţinuţi într-un laborator, unde au inhalat gaze de eşapament. Cercetătorii voiau să vadă cum vor reacţiona la cantitatea de noxe din încăpere. Este o metodă nemaiîntâlnită până acum şi blamată de toţi cei din industrie. Iar autorităţile germane spun că este incalificabil ceea ce s-a întâmplat. 

Este al doilea scandal din ultimii trei ani care afectează grav imaginea unuia dintre productorii auto implicaţi în scandal. De altfel, reprezentanţii săi şi-au recunoscut public vina şi au prezentat scuze clienţilor. 

Vezi și

Specialiştii spun că, în industria auto, se întâlnesc deseori practici neprietenoase cu mediul. 

În urma celui mai recent scandal, unul dintre şefii grupului auto şi-a dat demisia. 

Emisiile de noxe ucid peste 400 de mii de oameni în fiecare an în UE.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Trei mari producători auto germani au făcut teste pe maimuţe şi chiar pe oameni